Дванайстокласници от Химията представиха професиите си

Дванайстокласници от Химическата гимназия защитиха за 7 ма година своето портфолио

За седма поредна година дванайстокласниците от от ПГХХТ “Проф. д-р Асен Златаров” в Димитровград защитиха електронното си портфолио "Аз представям своята професия”. В защитата се включиха завършващите от всички специалности на гимназията. Присъстваха ученици, преподаватели и представители на фирмите, където дванадесетокласниците провеждат производствената си практика.

За първи път работодател проведе и интервю за назначаване на работа. Управителят на фирма  за фризьорски услуги Фани Бъчварова, след като изгледа е-портфолиата на завършващите специалност „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“, които имат втора специалност „Козметик“, избра 6 момичета, които се явиха на интервю при нея. След събеседването с тях тя обяви, че назначава на работа Румяна Димитрова.

И тази учебна година учениците от специалност „Автоматизация на непрекъснати производства“ представиха първото си портфолио чрез собствен сайт, чиито отделните елементи бяха свързани с различна навигация и илюстрирани с атрактивни снимки от проведените практики на реални работни места през годините на обучение в гимназията. Дванадесетокласниците от специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусови производства“ представиха своята професия чрез презентация, в която бяха включили свои снимки от проведените практики през годините, както и от производствените екскурзии в различни фирми от хранително-вкусовата промишленост.

Значението, което има практиката в реална работна среда бе акцент  в е-портфолиото на всички специалности от випуск 2014. Това се случва благодарение на дадената възможност за практика от различни местни фирми.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини