Диляна Христова представи първата си поетична книга

Благодарности към присъстващите на премиерата на книгата поднесе авторката Диляна Христова

Първата си стихосбирка представи талантливата поетеса от Димитровград Диляна Христова. Тя е наречена "Прозоречната дама", а книгата е издадена изцяло с финансовата подкрепа на Община Димитровград.

Да уважат младата авторка в Лятната читалня дойдоха много нейни приятели, почитатели и близки. Премиерата бе част от програмата за Дните на поезията в Димитровград.

Успех на Диляна в новото поетично пътуване пожелава в предговора на книгата издателят Петър Анастасов.Стихове от младата авторка прочете актрисата Илияна Желязкова.

Диляна е голямата надежда на димитровградската поезия, заяви уредникът в Дом -музей "П.Пенев" Живка Шишкова. Според доайенът на поетите в Димитровград Кръсю Кръстев, предстоят много висоти по пътя на творчеството на димитровградчанката, защото тя притежава талант и грамотност.

Диляна получи и пожелания за повече увереност в силите си и в своя талант, упоритост и постоянство. Кратка и лаконична пред публиката бе и самата авторка, тя благодари на всички, уважили премиерата на нейната книга. Присъстващите я затрупаха с цветя и пожелания.

Прозоречната дама” включва над 50 стихотворения, повечето от които писани през последните 2 години. Автор на графиките, с които книгата е илюстрирана, е Светла Шивачева, за която това също е дебют. Корицата е дело на скулптора Гроздан Грозев. Редактор е поетът Петко Каневски.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

За творчеството на младата поетеса говори Величка Петрова
Книгата на Диляна Христова
Актрисата Илияна Желязкова с рецитал по стиховете на Диляна
Талантливата Диляна Христова
Началото на срещата постави временният директор на библиотеката Петко Каневски
Доайенът сред поетите в Димитровград Кръсю Кръстев
Диляна получи цветя и множество пожелания

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини