Няма да забраняват алкохола заради Евроизборите в Димитровград

Секретарят на Общината Венета Стоименова даде подробности около подготовката на Евроизборите в Димитровград

Изборните материали за Евроизборите на 25 май на всички 91-а секции на територията на Община Димитровград ще бъдат раздавани от 11:30 часа предния ден - 24 май, каза днес секретарят на администрацията Венета Стоименова.

Бюлетините, урните и избирателните списъци ще бъдат предоставяни на членовете на Секционните избирателни комисии /СИК/ в зала "Гросето", като вече има изготвен график за тази цел. Последни уточнения предстоят днес след среща с представители на полицията, поясни Стоименова.

От Общината приканват гражданите да спазват обществения ред в деня на изборите. Специална заповед за забрана продажбата и сервирането на алкохол в питейните заведения няма да бъде издавана заради вота за Европейски парламент. Причината е, че в навечерието на изборния ден три димитровградски училища ще празнуват своите балове.

Стоименова припомни, че на 19 май предстои обучението на членовете на СИК, където ще им бъдат разяснени новостите в Изборния кодекс.

Пет са секциите в Община Димитровград, където могат да гласуват хора с двигателни проблеми. Четири от тях са в Димитровград, една е в Меричлери.

На телефон 0391 68 304 трудноподвижните избиратели от града могат да заявят автомобил, с който да се придвижат до своята избирателна секция, каза още секретарят на Общината. Това може да става в деня на изборите - 25 май.

518 са подадените заявления за гласуване по настоящ адрес, сочи справка на Общината. 490 от тях са за големите села в Общината, като Добрич и Горски извор.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини