Стивън Сатън загуби битката с рака. 19-годишният блогър, който вдъхнови хиляди (видео)

Почина Стивън Сатън (Stephen Sutton) — 19-годишният блогър, който вдъхнови хиляди хора по света с историята на своя живот. Неговата битка с рака даде кураж на много други да се борят с тежката болест, написа майка му във Facebook .

"Сърцето ми се пръска от гордост, но то е разбито заради моя смел, безкористен син, който беше пример за подражание и си отиде тихо в съня си рано сутринта", разказва тя. 

Стивън започнал да губи апетит и теглото си като тийнейджър. Имал болки с корема. Когато бил на 15 години, му поставили диагноза рак на дебелото черво. Заболяването било диагностицирано половин година след появата на тези симптоми, когато болката станала толкова непоносима, че Стивън вече не можел да спи.

Ракът на Стивън направил метастази и вече нямало лечение. Тогава той направил страница във Facebook - "Историята на Стивън" Там съставил списък с 46 неща, които трябва да направи, преди да умре. На първо място стояла задачата да събере 16 хил. долара за програмата Teenage Cancer Trust за изследвания и борба с рака при тийнейджърите. Сатън спрял да ходи на училище и се заел с благотворителност. Така събрал над 3 милиона паунда (5 милиона долара).

Стивън Сатън получил подкрепата на обикновените хора, но и на известни личности, сред които британският журналист Пирс Морган (Piers Morgan), актьортът, писател и водещ Ръсел Бранд (Russell Brand) и Дейвид Камерън. Британският премиер даже посетил Стивън в болницата и станал един от неговите 200 хиляди последователи в Twitter.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини