Пожарникари обезопасяват комините на сграда на „Булаир 2“

Екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“ започна обезопасяване на комините на сградата, в която се намира редакцията на вестник „Нов живот“ . Два от комитите са се срутили от силното земетресение на 24 май, както и от дъждовете.

Спасителите се качиха с пожарникарска стълба на покрива и започнаха да свалят падналите тухли. Преди да започнат работа спасителния екип направи оглед на целия покрив.

Преминаването пред сградата бе забранено. Полиция се грижеха за безопасността на хората.

Състоянието на покрива на сградата, в която наемател е и редакцията на „Нов живот”, е в изключително тежко от години насам. Помещенията на последния етаж са с прогизнали тавани и непрекъснати течове, заради липсващи етернитови плоскости от покрива.

Собственик на сградата е държавата, частно лице и ОЦК в несъстоятелност. Редакцията, както и редица други частни фирми ползват наети помещения в сградата.  Тук са офисите на Българското национално радио, Българската национална телевизия, Българската телеграфна агенция, Българската социалистическа партия, синдикати, застрахователни дружества, кантори. Ръководството на „Нов живот” многократно е сигнализирало областната управа включително и с докладна записка от преди две години.

Редакцията е изпратила още преди две години официално писмо до областния управител, което го информира за лошото състояние на покрива и извършване на ремонт съгласно изискванията на Закона за етажната собственост.

Водени са разговори и с новото ръководство на областната управа, но никакви мерки не са предприемани досега. Напротив положението се влошава. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини