До 5 000 лв. дава Общината за подобряване на междублоковите пространства, търси желаещи

За пета година обявиха конкурс за приветлива градска среда в Димитровград

Нов конкурс за проекти за облагородяване и озеленяване на междублокови пространства обяви Община Димитровград. Той е под надслов "Конкурс за приветлива градска среда".

Инициативата е за пета поредна година, а със суми до 5 000 лв. се реализират проекти на блокове или входове, регистрирани по Закона за етажната собственост. Средствата осигурява Общината, след преценка на комисия, назначена от кмета Иво Димов.

Желаещите да кандидатстват домоуправители могат да подадат документи до 31 август 2014 г.

Те трябва и да попълнят формуляр за участие и проектно предложение с количествено-стойностна сметка. В него се описват дейностите и мястото, което ще бъде подобрено, според желанието на обитателите с пейки, кошчета за смет, зеленина, беседки, детски съоръжения и др.

В рамките на тези проекти няма да се прави подмяна на настилки около жилищни сгради, изграждане на паркинги и др. строителни дейности, уточнямат от кметството.

Документите за участие в конкурса се подават на гише №1 на първия етаж в Общината. 10 дни след крайния срок - 31 август, ще станат ясни имената на спечелилите финансиране блокове и входове. Повече информация за конкурса вижте тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини