Йовчев, Цацаров и Писанчев обсъдиха банковите атаки

Цветлин Йовчев, Сотир Цацаров и Владимир Писанчев обсъдиха банковите атаки. Възможно е взривът пред банка в Шумен да е част от нарочна престъпна схема.
В събота в ранния следобед приключи извънредната среща в ДАНС между вицепремиера и вътрешния министър Цветлин Йовчев, главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Държавната агенция Владимир Писанчев, предаде БГНЕС.

Повече от два часа тримата са обсъждали конкретни действия и мерки за предотвратяване на опитите за дестабилизация на банковата система в държавата.

Около 13.30 часа Цветлин Йовчев напусна сградата на ДАНС на мотоциклет. Тръгнаха и колите на главния прокурор и на Писанчев. Изявления след края на работната среща нямаше.

Източник от Държавната агенция съобщи за БГНЕС, че днес са "набелязани и конкретни действия, които ще бъдат предприети от страна на прокуратурата".

Работи се и срещу конкретни лица и сайтове, участващи в опитите за дестабилизация на страната. Търсят се и законови възможности за преследване на виновниците.

Взривът пред банка в Шумен днес също е било сред причините за срещата в ДАНС. Възможно е поставилият взривното устройство да е част от мрежа хора, опитващи да дестабилизират банките.

Малко преди 5.00 часа тази сутрин взривно устройство избухна пред входа на офис на банка в града. Взривната вълна изби вратата, но за щастие нямаше пострадали хора.

Тази сутрин в ДАНС бе открита телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения – SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки. Вече има подадени сигнали на граждани по откритата линия. По информация на БНР вече има стотици сигнали на граждани.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини