Набраха 2 200 лв. за болен димитровградчанин за седмица

Набирателни кутии в подкрепа на Илиян Танев вече са разположени в обекти в Димитровград и кв."Марийно"

2 200 лв. е набраната само за седмица сума по банков път в подкрепа на димитровградчанинът Илиян Танев, който се бори с коварно заболяване.

За неговата история ви разказахме миналия петък. Илиян се нуждае от 10 000 лв., за да му бъде извършена втора животоспасяваща интервенция в София.

В началото на тази година му е поставена диагноза "Малкомозъчна артериовенозна малформация/вермис и дясна малкомозъчна хемисфера" или аневризма в мозъка. Опериран е вече веднъж, като с помощта на близки и приятели семейството набира нужните 18 000 лв.

Сега трябва втора интервенция, за да бъде предотвратен кръвоизлив в мозъка. След първата операция Здравната каса е възстановила 8 000 лв., но останалите средства са непосилни за близките.

Семейстовото на Илиян, който има 7-годишно дете, благодари на всички, отзовали се на молбата за подкрепа и са дарили средства. Близките са благодарни и на медиите, които откликнаха и дадоха гластност на техния призив.

Преди няколко дни в различни търговски обекти бяха поставени и набирателни кутии, в който всеки желаещ може да даде своята лепта до набирането на още близо 8 000 лв.

Кутиите се намират в сладкарница "Диана" на бул."Д.Благоев", дюнер "Кюшето" срещу ОУ "Алеко Константинов", магазин "Престиж" на ул."Г.Кирков" №16, магазин "Лев Ленд" на бул."Д.Благоев", магазина в "Кауфлан" на фирма "Гейл 2012" и обектите в кв."Марийно" - кафе "Шако", магазин "Средец", магазин "Иван Генчев", фирма "Елис". Кутия има разположена и храм "Св.Димитър" на бул."Раковски".

Открита е дарителска сметка в подкрепа на Илиян Бойков Танев - BG85RZBB91551004817177, "Райфайзен банк".

Видео репортаж за историята на Илиян вижте тук.

Dimitrivgrad.bgvesti.net

Много обекти откликнаха на апела на семейството да поставят набирателни кутии
Кутия има поставена и в дюнер "Кюшето" срещу училище "Алеко Константинов"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини