Народни изпълнители ще пеят в подкрепа на малкия Алекс от Димитровград

В благотворителния танцов фестивал на НЧ "Христо Ботев" са заявили участие над 14 клуба

Повече от половината покани за благотворителния танцов фестивал, организиран на 12 декември от Народно читалище "Христо Ботев" в Димитровград, вече са ангажирани.

Проявата се очаква да събере в зала "Младост" над 14 танцови клуба от Пловдив, Хасково, Димитровград и Общината, и е в подкрепа лечението на 4-годишния Александър от Димитровград, припомни председателят на читалището Ирина Костадинова. Тя посочи, че инициативата е посветена и на 112 години от основаването на НЧ "Христо Ботев"

Във фестивала ще се включат над 250 изпълнители, в това число и организаторите от групи за хора "Тракия". Гостуващите клубове също ще подкрепят каузата за лечението на Алекс, като ще заплатят такса за участие.

В зала "Младост" ще бъде поставена и кутия за дарения в подкрепа на детето, болно от Детска церебрална парализа. Костадинова съобщи още, че в танцовия фестивал ще участват народните изпълнители Тодор Кожухаров и Здравко Мандаджиев. Покани за благотворителната инициатива могат да се намерят в читалище "Христо Ботев" в бившето кино "Химик". Началото на фестивала е в 18:30 часа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини