Две каузи за лечение на димитровградчани завършиха успешно

Семейството на Илиян Танев е благодарно на всички, които помогнаха за осъществяване на интервенцията

Две каузи за набиране на средства за лечение на нуждаещи се димитровградчани, за които писахме по-рано през лятото, завършиха успешно.

Събрана е цялата необходима сума от 10 000 лв. за операцията на Илиян Танев, който има аневризма в мозъка. Младият мъж от кв."Марийно" трябва да заплати за интервенцията в София 18 000 лв. 8 000 от тях Здравната каса е върнала след първата операция на Илиян през зимата.

На апела на близките преди два месеца откликнаха много хора и фирми от Димитровград, Хасково, Кърджали. Поставени бяха 14 кутии в различни търговски обекти в Димитровград и кв."Марийно", където бяха набрани общо 1 700 лв.

В момента Илиян очаква насрочване на дата за операцията, което ще се случи следващата седмица.

"Благодарим на всички, които ни подадоха ръка в този труден за нас момент. Без вас, мили хора нямаше да се справим!", сподели семейството на Илиян Танев.

Огромни благодарности от сърце към всички хора и фирми отправиха и близките на 14-годишния Добромир Зафиров от Димитровград. Момчето, което ще бъде възпитаник на ЕГ "Д-р Иван Богоров" от новата учебна година, имаше спешна нужна от средства за извършването на манипулация на мускулите и изправяне на стойката.

След като публикувахме историята на Доби, той и близките му срещнаха силна подкрепа. Цялата нужна сума от 16 000 лв. е набрана. За 28.08 е насрочена операцията на Добромир в Германия.

"Благодарим за разбирането, подкрепата, човещината, трогнати сме от отношението към нас, щастливи сме, че детето ни получава толкова много позитивна енергия и вярваме, че всичко ще е наред!", споделя семейството на Добромир след края на начинанието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Добромир Зафиров и близките му също поднасят благодарности на всички хора за подкрепата за лечението му
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини