Намалят частично цените за наем на театъра в Димитровград?

Намаление на цените на наем на театъра в Димитровград за бюджетни организации и НПО-та предлага Катя Панева

Редуциране на цените за наем на салона на Общински драматичен театър "Ап.Карамитев" за бюджетни и неправителствени организации /НПО/ предлага съветникът Катя Панева от групата на "Да за Димитровград".

Според нея, сегашните цени от 70 лева на час и 400 лева на ден за неотопляем сезон и 100 лева на час и 500 лева на ден за отопляем сезон са изключително високи за тези организации. Те са приемливи за наематели извън Общината.

В докладна до Общинския съвет тя предлага училищата, детските градини, читалища, Детски и младежки център, и НПО да ползват при неотопляем сезон наем за 1 час - 20 лева, а за цял ден – 100 лева. В отопляем сезон наемането на залата за час да бъде 40 лева, а за цял ден - 200 лева.

"Смятам, че тези цени покриват консумацията на ел.енергия, вода и отопление и бюджетът на театъра не се нарушава. Като общински, нашият театър трябва да предоставя достъпност на гражданите и организациите от нашата община. Театърът не е търговско дружество, от което да очакваме печалба. Той има и социална функция", заявява още Катя Панева.

Тя допълва, че при необходимост салонът може да бъде ползван от общинската администрация и от Общинския съвет за различни събития като наем да не се взема. Нейната докладна ще бъде разглеждана на сесия на ОбС на 31 юли.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини