Луганск е на границата на хуманитарна криза

Луганск е в пълна блокада и изолация. Москва обвини ЕС, че „тихомълком” са се споразумели за снемането на ограниченията за доставки на въоръжение за Украйна.
Градските власти полагат максимум усилия и търсят варианти за решаване на проблемите в Луганск, заяви кметът на града Сергей Кравченко, цитиран от УНН и Агенция "Фокус".

В града не достига водата, има проблеми с доставките на електроенергия и недостиг на хранителни продукти.

По думите на Кравченко, с всеки ден изминал ситуацията се влошава и към настоящия момент тя е просто критична и градът е на границата на хуманитарната криза.

Русия с обвинения към Европейския съюз

Москва обвини страните от ЕС, че са се споразумели за премахване на ограниченията за доставки на въоръжение за Украйна.

Страните от ЕС „тихомълком” са се споразумели за снемането на ограниченията за доставки на въоръжение за Украйна, което може да се използва за вътрешни репресии, твърдят в руското министерство на външните работи, предаде РИА Новости.

„По време на неотдавнашното заседание на Европейския съвет в Брюксел, лидерите на страните-членки на ЕС „тихомълком” са се споразумели за снемането на ограниченията за доставки на въоръжение за Украйна, което може да се използва за вътрешни репресии.

Разрешен е също така износът на военни технологии и оборудване”, се посочва в коментар на министерството на външните работи на Русия.

Украинските власти възнамеряват да закупят безпилотни самолети

Киев възнамерява да закупи безпилотни самолети за силите на Антитерористичната операция, съобщава УНИАН.

„Професионалните безпилотни самолети струват стотици хиляди долари. А сега са необходими за подразделения с размера на рота или батальон - могат да се използват за разузнаване.

Безусловно приоритет на правителството, министерството на отбраната и Националната гвардия е покупката на такъв род техника”, заяви съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини