„Атака“ отсвири консултациите за РИК в Хасково

Атака“ отсвири консултациите за определяне на състава на РИК – Хасково за предстоящите парламентарни избори, които се проведоха днес в Областната администрация.

На преговорите се явиха упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 42-рото НС, както и политическите сили и коалиции, които изпратиха евродепутати в Брюксел.

Преговорите от името на КП „Коалиция за България“ води Минка Стоянова, представител на ГЕРБ беше Евгения Ангелова, Росен Атанасов -на ДПС, Кръстьо Кръстев от Коалиция „България без цензура“, от името на ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден“, Антони Пашов представи Коалиция „Реформаторски блок“.

От „Коалиция за България“ предложиха председателското място в РИК да бъде заето от Димитър Велев, поради доказания му професионализъм, опит при провеждане на избори и участие в РИК в предходни избори.

С мотив, че са партията с най-висок резултат на последните избори за Европейски парламент и с най-много депутати в 42-то Народно събрание, от ГЕРБ също поискаха председателското място и номинираха за него Добромир Якимов.

ДПС скромно настоя за позицията „секретар“ на РИК.

ББЦ и Реформаторите пък заявиха претенции да имат по един свой член в РИК.

РИК – Хасково ще бъде в състав от 15 души – един председател, двама заместник-председатели, един секретар и единадесет членове.

По петима членове ще имат ГЕРБ и „Коалиция за България“, с двама членове състава й влиза ДПС. „Атака“, Коалиция „България без цензура“, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение „Гергьовден“ и Коалиция „Реформаторски блок–са с по един участник в РИК.

Тъй като ГЕРБ и Коалиция за България не отстъпиха от заявената си позиция за председателското място, до решение за състава на РИК – Хасково днес не се стигна. То ще бъде взето от Централна избирателна комисия.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини