Ексдепутат и бивш шеф на ДАНС Хасково събират помощи за Мизия

Това са събраните от петък дарения

Бившият шеф на ДАНС в Хасково Илиян Янкулов и ексдепутатката Фани Христова организираха пункт за събиране на помощи за Мизия. Той се намира в хотел Родопи, където е отделена една стаичка. Всеки желаещ да помогне на бедстващите жители на потопения град може да отнесе дарението си там. Момичетата на рецепцията имат ключ от стаята, предупредени са и ще приберат дарението.

Илиян Янкулов, който бе шеф на ДАНС Хасково допреди 5 години, е от Мизия. „Имам много роднини, приятели, съученици там. Като гледам какво е положението, ми се къса сърцето. Към инициативата се присъдини и Фани Христова. Решихме да съберем сред приятелите каквото можем. А бедстващите хора от Мизия имат нужда, там всичко е унищожено на 80 процента“, обясни за Haskovo.net Янкулов.

Засега са събрани одеяла, дрехи, неща от първа необходимост. Има нужда от дюшеци, чаршафи, още дрехи, дезинфектанти, чували, ботуши, ръкавици, лопати, перилни препарати. Също и от пакетирана храна – консерви, боб, леща, захар, олио. Голяма е нуждата и от вода.

Търся транспорт от приятели с бусове. Разстоянието дотам е 400 км. Като се посъберат повече дарения, ще търся начин да ги транспортирам дотам. Акцията по събиране на помощи е безсрочна. Хората в Мизия имат нужда от почти всичко. Който желае и има възможност, може да дари и пари. Банковата сметка за дарения е публикувана на официалния сайт на община Мизия, уточни Янкулов.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини