Атанас Шапкаря навърши 105, роди му се правнучка

Правнучката Деница се появи на бял свят в годината, в която бай Атанас Стоянов - Шапкаря от Хасково навърши 105 години.

Случайно или не, през последните пет години, откакто навърши 100-те, родът му се увеличи с още двама наследници и то точно в годините, когато бай Наско-Шапкаря навърши юбилейните 100 години и на 105-ата му годишнина.

Правнучките му Елица - вече на пет години, и новородената Деница, са дъщери на внука му, който живее в Плевен. А петте лазарника след века си Атанас Стоянов отбеляза днес. Роденият на 12 август 1909 година в Лозенград, ги посрещна с торта и в компанията на двете жени, които се грижат за него- дъщерята Емилия и внучката Диана. Столетникът има две деца, трима внуци и трима правнуци.

През професионалния си живот на майстор-шапкар Атанас Стоянов се е срещал с най-известните местни хора. Негови шапки е предпочитал да носи и художникът Димитър Иванов-Лицо.

Сладостта освен в младостта, е и в старостта, обича да казва столетникът. Той е върл противник на тюнопушенето, но пък е сред най-големите фенове на сутрешното кафе. И на 105-тата му годишнина денят му започна с чаша ароматно нескафе и бисквити.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини