Волен Сидеров: Двамата ми хасковски депутати се продадоха

Волен Сидеров

Лидерът на партия Атака Волен Сидеров бе на посещение в Хасково днес. Визитата му не е изненадваща, тя е част от обиколката, която прави вече втори месец във всички областни центрове и по-малки селища. Среща се с широката общественост, организират се работни срещи със структурите. Най-общо казано, стягат се редиците за изборите.

 

- Г-н Сидеров, вече двама депутати от Хасково напуснаха Атака. Георги Димитров, от мандата 2005-2009 година, и сегашният – Гален Монев, който напусна парламентарната група преди дни. Първият отиде при конкурентната националистическа формация НФСБ на Валери Симеонов, а вторият – при Бареков. Изглежда, не успявате да намерите верни хора в Хасково?

- Точната дума е „продадоха се“. И двамата се продадоха. Тук не става въпрос за идеали, за принципи, а за пари. Последното разочарование е Монев. Отиде при Бареков, който пазарува на едро. Но напускането на Монев едва ли ще предизвика някакви сътресения в местната структура.

- Значи ли това, че в Хасково няма националисти или хора, които Ви вярват? Имате ли член на партията, останал от 2005-а, когато влязохте в парламента, досега?

- О, да разбира се. Има много хора, които членуват в Атака от 2005 година. Те са обикновени хора, имената им не се въртят в общественото пространство. За съжаление, тиражират се имената на предателите – кой на кого се е продал. Но в Хасково има много честни и достойни хора, на тях разчитам Затова съм и тук.

-Имате ли идея кой ще оглави листата на Атака в Хасково?

- Не, още е рано да се говори за това.

- А готови ли сте за изборите?

- Да, виждам една готовност, която противоречи на прогнозата на социолозите и така наречените евроизбори, които ние не признаваме. Знаете, че направихме подписка за касиране, но Конституционният съд в някои случаи е бърз, а сега си мълчи. Така че евроизборите не са критерий, те бяха изключително купени при много ниска активност и липса на мотивация. Сега виждам съвсем друга нагласа сред нашите структури, има мобилизация и желание за битка. Аз съм убеден, че ще постигнем резултат за влизане в парламента, но опасенията са ми от фалшификации, които могат да бъдат направени на всички нива – от секционна комисии, РИК до ЦИК. Въпреки че ние имаме представители, това не означава, че не могат да бъдат направени фалшификации, така както бяха направени на миналите избори. Затова подготовката и разговорите в нашите структури са на тази тема, надеждни хора, бойци, които да бдят, иначе ще бъдем орязани.

- Атака има ли вариант за справяне с купуването на гласове?

- Вариантът беше предложен от нас. Ние сме описали в книжка какво направи Атака в 42-то народно събрание само за една година. В нея са изложени всички наши предложения и законопроекти, проекторешения, които са отхвърлени на 98% от ГЕРБ, ДПС и БСП в комплект.

Охвърлено и недопуснато до зала беше предложението ни за образователен ценз. Ето един начин да намалиш купените цигански гласове. По Конституция основното образование е задължително. Ако на 18 г. ти не си се научил да четеш и пишеш, не си минал основен курс на обучение, значи ти нарушаваш Конституцията. Следователно не можеш да гласуваш.

Другото, за което настоявахме, беше задължителното гласуване. Какво стана – забравиха го, заметоха го. Последните месец-два се занимаваха със Закона за защита на растенията, а и куп други глупости, неважни ратификации и прочие. Така че виновниците да не се промени Изборният кодекс и да продължават условията за купуване са ГЕРБ, ДПС и БСП. Те, ако искаха, можеха да го променят.

- Коментарът ви за правителството на Близнашки?

- Едно от най-зловредните правителства – кабинет начело с човек, уличен в измама. Близнашки внесе подписка за референдум. Той отдавна е слуга на Плевнелиев и Бойко Борисов. В тази подписка бяха открити над 108 000 фалшифицирани подписа. Този човек е за прокуратура и съд, не за премиер. Кабинетът е пълен с национални предатели, служители на Костов, което е едно и също, и соросови агенти – хора, които са обвързани с олигархични структури, с ВЕИ сектора, който ние ударихме чрез една поправка в закона.

Този кабинет изобщо е толкова вреден, че трябва да има много силно обществено внимание какво ще направи, защото два месеца са не малък срок, за два месеца можеш да направиш куп далавери. Сега обществеността трябва да е с отворени очи.

- Какво е вашето послание към избирателите, което ще ги накара да гласуват повече от това, което ви дават социолозите днес от 2%?

- Моето послание е да мислят с ума си. Да гледат фактите. Аз ще ви кажа само няколко основни неща, които бяха предложени от Атака и отхвърлени от ГЕРБ, ДПС и БСП. Предложено е и е отхвърлено минималната пенсия да се повиши и да стане европейска. Минималната заплата също – отхвърлено. Премахване на плоския данък, който е лош за бедния човек, добър за олигарсите – отхвърлено. Прекратяване на концесиите за злато и редки метали, които с милиарди ограбват България – отхвърлено. ДДС-то за хляб, лекарства и учебници да падне на нула – отхвърлено. Непълнолетни да не получават детски. Това са десетки, хиляди цигански случаи, когато непълнолетна майка получава детски. Дете ражда дете, това трябва да се спре, това е незаконно. Предложихме го, отхвърлено е. Да се строи АЕЦ Белене – отхвърлено. Мораториум върху цените на тока – отхвърлено. Да се прекратят договорите с енергодружествата – ЧЕЗ, ЕВН, Енергопро и да станат българска държавна собственост – отхвърлено. Да се отвори трети и четвърти блок на Козлодуй, които са перфектно работещи – отхвърлено. Предложихме партиите да не получават субсидии – отхвърлено от ГЕРБ, ДПС и БСП. 17 май - Деня на Баташкото клане, да бъде Ден на геноцида срещу българското население по време на турското робство – отхвърлено единодушно. Това е национално предателство. Спиране на новините на турски език, Турция да си плати дълга за тракийските имоти (тука в Хасково живеят много тракийски бежанци, и аз съм потомък на такива) - отхвърлено. Виждате една политика антинародна.

- Каква кампания ще имате?

- Както винаги, кампания на прямото говорене, казване на нещата, каквито са и събуждане на колкото може повече хора.

- Бъдеща коалиция?

- Бъдеща коалиция с тези българи, които сега не гласуват, трябва да се събудят от сън и да станат коалиция с Атака, защото те разсъждават като нас, но просто не са се осъзнали още. Две трети от българите не искат санкции срещу Русия, всички други партии са „за“, Атака – не. Тези две трети от българите са нашата коалиция. 

Интервюто е платена публикация

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хан аспарух
    0 0
    18:22, 8 апр 2015
    Дайте ми 1000лв.тоя ще го натиря в на майната мух
Последни новини