Приключва лятното ущилище за децата в Черногорово

Идеята е в лятното училище децата от целевата група да имат възможност за допълнителна подготовка и подкрепа за равен старт в училище преди предстоящото им постъпване в първи клас

Почти приключва лятното училище, което община Димитровград организира по проект "Социално включване".По този повод днес в ОДЗ 4 в село Черногорово бе ораганизирано тържество.  

Общо 75 деца участваха в лятното училище, разделени на 5 групи- в с. Черногорово, с. Радиево, град Меричлери и две в кв. Изток. Тези в кв. Изток ще продължат работа с 30-те деца там още месец, информира ръководителят на „Социално включване” Елена Тодорова.

Петима педагози и трима медиатори работиха с включените в лятното училище, което стартира на 15 юли, като за децата бяха осигурени закуски и натурални сокове.

По време на занятията под формата на игра, по достъпен и забавен начин те овладяваха необходими им за първи клас познания. Днес малчуганите получиха раници и несесери за ученически пособия.

Идеята е в лятното училище децата от целевата група да имат възможност за допълнителна подготовка и подкрепа за равен старт в училище преди предстоящото им постъпване в първи клас.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини