Свикаха кризисен щаб в Димитровград, наводнени са квартали и села

Снимка на придошлата вода в Склаздова зона в Димитровград, която ни изпрати Петя Маркова

Поройният дъжд, започнал още снощи, предизвика сериозни наводнения на няколко места в Димитровград и Общината. Заляти с вода са къщи в кв."Марийно", кв. "Черноконево", кв."Изток".

На пътя за кв."Черноконево" от придошлата вода се е обърнал камион, потвърдиха от пожарната служба.

Наши читатели съобщават за наводнени до покрива къщи в село Странско, където няма и ток.

Вода с бясна скорост течеше рано тази сутрин и в района на Складова зона. Според нашата читателка Петя Маркова, наводнението там не е предизвикано само от дъждовете, но има и придошла вода.

От администрацията потвърдиха, че вероятно няма скъсани диги на язовири в Димитровградско, а наводненията са причинени от обилните валежи.

Заради положението в Общината е свикан е кризисен щаб, който ръководи в момента зам.кметът Яшо Минков.

Залят от вода в момента е пътя за Стара Загора и преминаването на коли е невъзможно. Критичният участък е след село Радиево, преди бившия рудник "Миньор", където полицията отклонява преминаващите. Не се пропускат коли и в посока Симеоновград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Складова зона в Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ja
    jako44
    16 -2
    09:48, 6 сеп 2014
    Водата е много наистина но нали правиха отводнителни шахти по пътя май не вършат работа ооооо как да вършат работа като те не направени правилно а са на високото.А и кой написа това Общ5ината нека си го поправи.
  • 2
    12
    123
    7 -21
    10:08, 6 сеп 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ja
      jako44
      13 -5
      11:08, 6 сеп 2014
      Ти като си от града да не пикаеш одеклон бе гей долен мръсен *****.
  • 3
    Ми
    Мина
    12 -2
    10:46, 6 сеп 2014
    Представяте ли си каква вода ще се събира в ниското около "Хапката",магазин "Лотос" ,когато се построи и високото кръгово около водната кула и оттам започне да се стича дъждовна вода плюс тази ,която идва от другото кръгово на Панорамен прът.Само това лято мазетата в околните блокове се пълнят за трети път.Никой не го е грижа за това,че се рушат основите им,никой не идва да дезинфекцира ,да не говорим,че изобщо не смятат да сменят тръбите в този район.
  • 4
    Ma
    mariq_1409991260
    3 -2
    11:14, 6 сеп 2014
    vav merichleri vsichki mostove sa zaleti navodneni sa i kashti prodaljava da vali polojenieto e strashno.
  • 5
    Br
    brawn1
    14 -3
    11:47, 6 сеп 2014
    Като гледам има само на 2/3 места повече вода, в смисъл 20см някъде, но!! да кажете, че вали много дъжд са пълни глупости, това че нашите канализации са задръстени, язовирите не минават техническа експертиза е виновна държавицата България, в Холандия по цяла седмица вали, а даже и локви няма, тук леко заръми и край. Толкова ли е трудно да се направи една отводнителна система като хората или пари в гушката искат някои!!!
    • Па
      Павлина
      9 0
      13:49, 6 сеп 2014
      Естествено, че трябва както винаги да се сравняваме с другите държави. Обаче хич не ме интересува как е другаде, важното за мен е, че тук не е така. Много некадърно са направени шахтите нали цял ден седя в помещението си и ги виждам. Листа има по цял свят, листа се трупат по цял свят в шахтите-това е нормално, обаче можеш ли направиш шахта на върха на пътя, а водата да отива в двата и края и всъщност до шахтата нищо да не стига?!! Каква е тази безподобна логика не знам. Другото което е, че ние(българите) изобщо не сме свикнали на такъв климат, това е един от проблемите ни в момента.Плюс това и държавата ни е бедна, а когато се види с пари освен някой политик да си ги вземе нищо друго не се случва. Зам. кмета на една от наводнените общини към Бургас го каза снощи по новините:"Дигата се скъса, знаех, че ще се наводни града, обаче като няма пари общината как да я поправя тая дига, от горе никой нищо не дава...". Изобщо организацията ние на кучето в г*за дето се вика ;||| за жалост.
  • 6
    Ge
    gena
    1 0
    11:48, 6 сеп 2014
    koi sa azovirite osven v stransko
  • 7
    Ле
    леле
    4 0
    11:57, 6 сеп 2014
    Явно нищо не е направено както трябва на ул. Първи май???!!!
  • 8
    Ge
    Georgi_1410003941
    3 -2
    14:45, 6 сеп 2014
    Иво Димов на предишното наводнение ,, водата беше завлякла човек в стария подлез ,, каза не е завършен проекта по ВИК и затова водата се събира тук , след като се завърши няма да е така Това което става на ул Първи май преди и сега си е все едно и също Жалко че тук не мога да качвам снимки А снимките горе са от ул Подполковник Калитин
  • 9
    Ма
    мари
    3 0
    17:55, 6 сеп 2014
    Защо водния проект за канализацията не започна от най-ниския участък, примерно от бул.Раковски, а започна от кв. Толбухин? Сложиха на бул. Хр.Ботев тръби с голям дебит и сега старата канализация в центъра и кв.Раковски не може да поеме всичко, което идва от Габера и горните квартали. Затова неподменената отводнителна мрежа не може да поеме и връща в мазета и сутерени.Последиците са все за нас данъкоплатците! Кой инженер подреди поетапната подмяна на канализацията, може тази горе да е по-стара, но не е ли логично и технически изпълнимо да се започне от най-ниското равнище???
  • 10
    Юл
    Юлия Недева
    2 -1
    18:35, 6 сеп 2014
    И какви от това че са свикали кризисен щаб какво правят когато хората викат за помощ след като са наводнени докато не спря дъжда пожарната не дойде да одводнява чакат все някой друг вместо тях да свърши работата!!!!!!!!!Разочарована съм от всички!!!!!!!!
  • 11
    Ма
    мари
    3 -1
    18:38, 6 сеп 2014
    На неделния пазар,сега пък и при всеки дъжд се наводняват търговски помещения, увреждат се стоки и инвентар, създава дискомфорт на продвачи и купувачи,заради недостатъчна и на места липсваща отводнителна система. Никой не се оплаква, всеки се спасява от честите наводнения както може... и чинно си плаща наема, въпреки кризата, намаления в пъти стокооборот, безхаберието и липсата на инвестиции от страна на общината. Замислял ли се е някой, колко са приходите от пазарите в града и къде са?
  • 12
    Ре
    реостат
    1 -1
    19:57, 6 сеп 2014
    Които желае да погледне снимките които направих днес качих ги в феиса си
  • 13
    Ре
    реостат
    2 0
    19:58, 6 сеп 2014
    Георги Димитров
  • 14
    Ов
    овчарчето калитко
    4 -2
    23:22, 6 сеп 2014
    Иво димов си е един пиклю който изобщо не е за тай работа но нали е герберче го назначиха Така това са екстрите на демокрацията
Последни новини