431 първокласници изпращат в Община Димитровград днес

431 деца от Община Димитровград ще прекрачат за пръв път днес прага на родното училище, снимка -архив

431 деца от Община Димитровград ще прекрачат за пръв път днес прага на родното училище. Общо 21 са паралелките в 1 клас през тази учебна година, отчетоха от Общината. Според статистиката, първолаците са по-малко с 13 от миналата година.

4359 е общата бройка на всички ученици  в димитровградска община, разпределени във 202 паралелки.
Както вече информирахме, 9.30ч. ще бъде даден старт на тържествата за новата учебна година в тукашните учебни заведения.
Кметът Иво Димов ще уважи празникa в СОУ"Любен Каравелов". Зам. кметовете  Яшо Минков и Светослав Стойков ще бъдат гости на тържествата в ПМГ"Иван Вазов" и ЕГ"Д-р Иван Богоров".

Първокласник изпраща тази година секретарят на Община Димитровград Венета Стоименова, тя ще бъде гост в ОУ"Пенчо Славейков", което е училището с най-много първокласници тази година - 105.
В ОУ"Алеко Константинов" ще очакват шефът на "Хуманитарни дейности" Антоанета Шаркова, която е потвърдила участие в празника на 15 септември.
Репортажи от честванията на първия учебен ден очаквайте по -късно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    El
    Eli_1410774475
    5 0
    12:47, 15 сеп 2014
    Това не беше първи учебен ден за децата, а политическа реклама! Нито едно дете на се вслуша в думите на общинските представители, гостуващи на ОУ"Пенчо Славейков". Първо мънкаха. Второ едно дете едва ли се вълнува от избори...По мои наблюдения и родителите не бяха възторжени. Дано това е направило впечатление и на ръководството на училището. И на следващи празници най-сетне да се обърне внимание на учениците!
Последни новини