Кметът на общината откри учебната година в най-голямото димитровградско школо

Изображение 1 от 6

    Кметът на Община Димитровград Иво Димов откри новата учебна година в Основно училище „Пенчо Славейков“, информират от местната администрация. Тържеството започна с посрещане и издигане на националното и училищното знамена. С вълнуваща реч директорът на най-голямото училище в общината Мария Янева се обърна към своите колеги, родители и ученици. 

    С пожелания за успешна и ползотворна учебна година кметът на общината поздрави всички учители, ученици и родители. "Благодарение на Общинската ни програма „Модернизация в системата на училищното образование чрез дигитални технологии", осигурихме финансова подкрепа на училищата за закупуване на съвременни технологични средства, оборудване на кабинети, придобиване на програмни продукти и лицензи. Продължаваме и друга наша успешна програма „Димитровград на младите“, която е насочена към повишаване на качеството на образователния процес, инициативността, отговорността и активността, чрез диференцирана грижа към личностното развитие на децата, учениците и младите хора. Ще продължим да подпомагаме със стипендии талантливите и активни деца и младежи, за да ги стимулираме в положените усилия и успехи в областта на науката, техниката, изкуството, културата и спорта. Визията ни е да насърчаваме двигателната активност сред децата и затова се затова се стремим към непрекъснато обновяване на базата в дворовете на училищата, физкултурните салони и фитнес площадките“, каза кметът Иво Димов. 

    Председателят на Общински съвет Гергана Кръстева откри новата учебна година и поздрави учителите, родителите и учениците в ПМГ "Иван Вазов". Заместник-кметът Яшо Минков бе официален гости на тържественото откриване в ОУ „Алеко Константинов“ и ПЕГ "Д-р Иван Богоров". Той поздрави децата, учителите и родителите, като им пожела ползотворна и успешна учебна година. Секретарят на Община Димитровград Венета Колева бе официален гост на празника в СУ „Любен Каравелов“. Директорът на Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности" Диана Дончева сподели откриването на новата учебна година с преподавателите и възпитаниците на ПГ "Проф.д-р Асен Златаров". Всички училища в Община Димитровград получиха поздравителни адреси от кмета Иво Димов с пожелание за успешна учебна година. 

    4154 деца започват новата учебна година в община Димитровград , а 377 първокласници прекрачиха днес училищния праг за първи път.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини