21 °C

4079 ученика ще прекрачат училищния праг на 15 септември в димитровградско

На 15 септември 2020 година в община Димитровград училищния праг ще прекрачат 4079 ученика, разпределени в 193 паралелки.

Нетрадиционно ще започне новата учебна година за учениците, заради повишените мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19. В дворовете на училищата ще се проведат кратки програми за откриване на учебната година с първокласниците и учениците в осмите класове. Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката. 355 са първокласниците в община Димитровград, разпределени в 19 паралелки. Детските градини и яслените групи ще приемат 1403 деца, разпределени в 66 групи.

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще бъде на откриването на новата учебна година в ОУ "Пенчо Славейков". Председателят на Общински съвет Гергана Кръстева ще открие новата 2020/2021 година с учениците и учителите в ПМГ "Иван Вазов". Заместник-кметът Яшо Минков ще присъства на откриването на учебната година в ПЕГ "Иван Богоров". Секретарят на общината Венета Стоименова ще бъде в ОУ "Алеко Константинов". Директор Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности" Диана Дончева ще бъде на откриването на учебната година в СУ "Любен Каравелов". 

Откриването на новата 2020/2021 учебна година в ПМГ „Иван Вазов“ ще се проведе на 15.09.2020г. (вторник) на два етапа:

- От  9ч. с учениците от Vкл. и  VIII клас, тържествено откриване  пред централния вход на гимназията с кратка програма. 

- От 10ч. с учениците от VI, VII, IX, X, XI и  XII класове, директно в класните стаи, в които са разпределени.

Откриването на новата учебна година в ПЕГ „Иван Богоров” на 15.09.2020 (вторник) е с начален час 10.00 ч., с физическо присъствие само на ученици от новите 8-ми класове - 3 паралелки, знаменна група, учители и родители.

В СУ „Любен Каравелов” планират официално откриване на учебната година на 15.09.2020г. от 08:30ч., само с ученици от I; V  и  VIII клас по обичайният ред. Тържествeното откриване на новата учебна година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

Учебната година в ОУ „Пенчо Славейков“  ще бъде открита на 15.09.2020 г. от 9,00 ч. в двора на училището за децата от подготвителна група и учениците от І клас. За останалите ученици от ІІ до VІІ клас учебната година ще започне от 9,30 ч. в класните стаи за съответния клас. Откриването на учебната година е съобразено с всички правила в условията на COVID – 19. Очакван брой ученици на 15 септември - общо 685.

В ОУ „Алеко Константинов”, откриването на учебната година за първокласниците ще бъде в двора на училището от 8 часа, а за учениците от  2 до 7 клас -  по класните стаи от 9 часа, съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "П.К.Яворов" Димитровград няма да има тържествено откриване на учебната година и влизането на учениците в сградата ще бъде съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград не се планира официално откриване на началото на учебната година в двора на училището. Официалното откриване за първи клас ще се осъществи в класната стая, предназначена за  първи клас. За останалите класове откриването на учебната година ще се осъществи в класните стаи на съответните паралелка. Начало на откриването на учебната 2020/ 2021 година е от 9:00 часа за всички класове. Откриването на учебната година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" с. Ябълково откриването на новата учебна година ще се отбележи в двора на училището от 10,00 часа. с кратко тържество. Участват всички класове от 1 до 7 - 103 ученици при спазване на  противоепидемичните мерки - дистанция,  дезинфекция и дисциплина.  Родителите няма да се допускат в двора на училището.

В  ОУ "Христо Смирненски" в село Радиево в двора на училището на 15.09.2020 г. няма да има официално тържество. Учениците от 1 и 5 клас ще имат тържества в класните стаи, като предварително ще бъдат инструктирани за противоепидемичните мерки. 

В ОУ "Хр.Ботев" с.Крепост ще открие новата учебна година в 10.00ч.  от подготвителен клас до 7клас.

В ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево откриването на учебната година в 9.30ч. с учениците от 1 до 9 клас.

В ОУ "Димитър Матевски" гр.Меричлери открива учебната година в 9.30ч. с ученици от 1 до 7 клас.

В ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" учебната година ще бъде открита в 9.15ч. с учениците от 8 клас. Всички останали ученици от 9 до 12 клас ще влязат директно в класните стаи в 11ч.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини