Стартира безплатна кастрация на домашни любимци в Димитровград

Кампания за безплатна кастрация на кучета и котки организира на 17,18,19 и 20 септември Община Димитровград, съвместно с чеждестранна фондация, снимка - архив

Кампания за безплатна кастрация на кучета и котки организира на 17,18,19 и 20 септември Община Димитровград, съвместно с чеждестранна фондация. Животните трябва да са отглеждани от стопани и доброволци на територията на Община Димитровград, поясниха от пресслужбата на Общината.

Собствениците могат да включат домашните си любимци в програмата, като се запишат предварително в Общински приют за безстопанствени животни Димитровград с име, адрес и телефон за връзка или да уточнят подробности и да запишат час за манипулация на телефон: 0878 777 376.

Всеки стопанин на куче или котка, с ветеринарномедицинския паспорт и Удостоверение за административна регистрация на домашно куче, заедно с домашния любимец може да посети на място клиничната лаборатория на Общинския приют.

Включването в програмата е напълно безплатно за домашните любимци – стопаните им не дължат нищо. Нещо повече – те се освобождават от годишна такса за кучето по ЗМДТ.

Кампанията за безплатна кастрация на домашни кучета и котки цели да предотврати нежеланото размножаване на животните и увеличаване популацията на безстопанствените кучета и котки, както и изхвърлянето на малки кучета по улиците на населените места в Община Димитровград, което е една от основните причини за наличието на бездомни животни в града.

Умоляват се гражданите да окажат съдействие на екипите от общинския приют, които ще прибират безстопанствените , за да бъдат кастрирани. След интервенцията четириногите отново ще бъдат върнати в региона. 

В рамките на кампанията ще бъдат предоставени информационни материали за популяризиране  на ползата от кастрацията  на домашните любимци.

Чрез този проект Община Димитровград има желание подпомогне собствениците на домашни кучета да ограничат нежеланата раждаемост на своите домашни любимци, поясняват от Общината.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мц
    мц
    0 0
    15:17, 16 сеп 2014
    а кой лекар ще извършва кастрациите?
Последни новини