Бездомните кучета в Димитровград намаляват, осиновяват ги в Германия

Бездомни кучета от Димитровград вече имат нов дом в Германия

Борбата с бездомните кучета в Димитровград се води успешно, отчете кметът Иво Димов по време на обсъждането на бюджета на Общината за идната година. Градочаналникът съобщи, че през 2014г. са били кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани над 100 бездомни кучета, като им е бил поставен и микрочип на ухото.

Над 50 от четериногите са били осиновени в Германия, като това е станало с активното съдействие на Дружеството за защита на животните "Димитровград 2007".

"Може би ви прави впечатление, че тази популация от кучета, която първата година и половина бе започнала да придобива стряскащи размери донякъде е овладяна. Разбира се ома още какво да се желае", коментира Иво Димов. По думите му, по този въпрос общината работи в правилната посока.

Приютът за безстопанствени животни, който работи от година и половина, е към димитровградското ОП "Благоустрояване".

Колко тона асфалт са положени в Димитровград през миналата година и колко нови плочки са поставени, отчете още Иво Димов

Градоначалникът похвали публично Общинското предприятие, за това как се е справило с възложените текущи и други ремонти през годината. "Постарах се да ги натоваря максимално и за мое учудване, те се справиха", не скри Димов.

Стана ясно, че през годината в града е изградена обща тротоарна настилка от павета и бетонни плочи с площ 8 876 кв.м. Оформени на 8 паркинга с над 200 паркоместа в Димитровград, положени са над 1 500 кв.метра асфалт в града и Общината. В бюджета за догодина е заложено закупуването на още един багер за нужните на ОП "Благоустрояване".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    To
    toi
    3 -2
    17:47, 4 дек 2014
    goliama partenka karat gi po selata i gi puskat tam .po selata se napalni s ku4eta s kai6ki za kasraciia

Последни новини