Димитровградският приют с регламентирани цени за залавяне на куче

Общинският съвет одобри днес промените в Наредба №10, които касаят предоставяне на нова услуга от приюта за безпризорни животни в кв."Габера" -Димитровград. Той е единственият лицензиран приют в Хасковски регион и е към Общинското предприятие "Благоустрояване"

Транспорт с лицензиран автомобил от и до приюта ще струва 0,80 лв. на км. Залавяне на куче с упойваща стрела, според килограмите му започва от 5 лв. Също толкова на ден са разходите по престой на животното в приюта. Заложени са и цени за обезпаразитяване, кастрация, маркиране и др. дейности - между 1 и 40 лв, като в тях не е включен ДДС.

Промените касаят както животни, изгубени от стопаните им, така и организирано залавяне на бездомни кучета в други градове.

Темата за този вид дейност повдигна тази седмица кметът Иво Димов. Тогава той коментира, че Димитровград може да помогне на съседно Хасково да се справи с бездомните четериноги, ако от съседната община проявят желание.

Одобрените днес цени ще бъдат изпратени в официално писмо до Община Хасково. От услугите на димитровградския приют могат да се възползват и други общини, коментира преди дни Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини