Нямало доказателства, че стрелецът от Лясковец е убиец

Адвокатът на стрелеца от Лясковец - Иво Пазарджиев заяви, че няма доказателство, че Петко Петков е застрелял командоса Емил Шарков и е ранил колегите му.
В края на август стана ясно, че Петков, който в момента е в затвора в Ловеч, е вменяем и може да носи отговорност за действията си.

На 14 март т.г. 53-годишният лясковчанин застреля служителя на СОБТ Емил Шарков и рани трима негови колеги при опита им да изземат арсенал от дома му в Лясковец. Петко Петков, който също бе ранен, е обвинен в умишлено убийство на полицай.

Защитникът му обаче твърди, че поведението му не е било в посока саморазправа със силите на реда и самоуправство, а търсене на законност и справедливост. По думите на адвокат Пазарджиев, до момента няма данни Петко Петков да е стрелял и е възможно не той да е убил Емил Шарков, съобщи Нова телевизия.

„Дали има, или няма гилзи, това не означава, че ако има намерени гилзи, Петко Петков ги е изстрелял. Има две-три съдебни инстанции, които трябва да решат дали Петко Петков е виновен”, допълни адвокатът.

В края на седмицата се очаква Окръжният съд във Велико Търново да реши дали Петко Петков да бъде пуснат под домашен арест.

Майката на стрелеца завежда ново дело

76-годишната майка на Петко Петков - Стефанка Савова ще съди МВР за употреба на "прекомерна сила" при акцията от 14 март, пише в. "Труд".

"Ще си търся правата докрай", категорична е жената.

Тя и синът й вече съдят държавата в Страсбург заради нарушено право на живот и унизително и нечовешко третиране. Причината за делото в Страсбург обаче не е акцията през март, а невзетите мерки от страна на полицията за по-щадящо неутрализиране на Петков от март 2012 г.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини