Общината: Длъжници сме на крайните квартали като Простор

Детски съоръжения, като това ще бъдат монтирани при изграждането на парка до блок №42 на бул."Раковски"

Община Димитровград е длъжник на крайните квартали и в частност кв."Простор", тъй като там в годините почти нищо не е правено, като детски площадки и паркови пространства, заяви кметът Иво Димов. Градоначалникът направи коментара по време на срещата, на която представители на етажната собственост сключиха с администрацията договори за финансиране на проекти, свързани с градската среда.

На ул."Простор" сме възложили проектиране на голямо парково пространство, което предвиждаме да бъде изградено догодина и ще може да се използва от обитателите на всички блокове в квартала, каза Димов.

Той съобщи още, че е в ход подготовката по изграждането на модерен парк до блок 42 на бул."Раковски". Още през февруари писахме, че т.нар.Хеликоптерна площадка, която е от близо 7 години, ще се превърне пак в място за игра. Градоначалникът увери, че е възможно до края на 2014 г. детският кът да е готов, като ще бъдат поставени нови съоръжения.

Детски люлки, беседки, спортни уреди, пейки включват одобрените идеи на живеещите на пет места в града - ул."Л.Димитрова" до градина "Йорданка Чанкова", ул.„Простор” между блокове №4 и №5, бул.„Хр.Ботев” №42, бул.Трети март № 13 и бул."Трети март" №15.

Иво Димов поздрави представителите на етажната собственост за проявената инициатива за участие в конкурса тази година. От Общината отчитат, че през 2014 г. интересът към конкурса за приветлива градска среда е бил по-слаб. 12 са били подадените проекти, докато през миналата цифрата им е с 10 повече. Одобрени са 5, като всички те са изпълнили нужните критерии за участие в конкурса - най-много на брой потребители, устойчивост на проекта, съфинансиране от етажната собственост и др.

Припомнено бе, че проектите касаят само облагородяване на междублокови пространства и паркове с пейки, кошчета, беседки, детски съоръжения. Тук не се финансират ремонти на бордюри и плочки около блоковете.

Сумата от 5 000 лв. за всяко едно от подадените предложения ще се изплаща след приключване на строителните дейности, което се очаква към 30 ноември 2014 г. За целта дом.съветите трябва да представят всички необходими документи за направените разходи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Модерен парк имат намерение да изградят от Общината в кв."Простор", където е обръщано най-малко внимание през годините, снимка -архив
Представителите на етажната собственост сключиха с администрацията договорите за одобрените за финансиране проекти, свързани с градската среда
Тече подготовката по изграждането на модерен парк до блок 42 на бул."Раковски" на мястото на т.нар. хеликоптерна площадка

Представители на етажната собственост на петте одобрени проекта
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини