Монтираха временно "легнали полицаи" на ул."Иван Вазов"

    Два броя "легнали полицаи" бяха монтирани на ул."Иван Вазов" в Димитровград днес в отговор на подписката за предприемане на мерки за обезопасяване на отсечката до ОУ "П.Славейков". Преди 10 дни при инцидент там сериозно пострада 8-годишно момче. Това стана причина за инициирането на подписка от над 800 родители и живеещи в района, с желание да бъдат взети мерки.

    Темата за обезопасяване на района до парка на ОУ "П.Славейков" бе сред най-дискутираните на днешната сесия на Общинския съвет в Димитровград. Тя бе повдигната от Мартин Колев от "Да за Димитровград", който се интересуваше кога по улиците в града ще бъдат поставени "легнали полицаи".

    В отговор кметът Иво Димов заяви, че вече са предприети мерки от Общината и са удоволетворени част от исканията на родителите в подписката - монтиране на "легнал полицай" на улицата. Мярката е временна, тъй като тези съоръжения за намаляване на скоростта не отговарят на изискванията, те трябва да са с определена височина, дължина и наклон, според новите наредби,  каза кметът. 

    "На по-късен етап ще бъде направен "легнал полицай" на пешеходната пътека срещу бившата банка ДСК, заяви Димов. Това е причината и на други места в града да не се поставят тези съоръжения, поясни той. Каза, че Общината следи случая от самото начало и поддържа връзка с инициаторите на подписката.

    В дневния ред на заседанието днес не успя да влезне докладна от Мартин Колев по същата тема. В нея се настояваше Общината да монтира предпазни съоръжения около парка до училището с цел безопасност.

    Според кмета, не е нужно целият парк да се огражда от всички страни. Администрацията вече работи по въпроса за безопасността и има конкретни идеи, заяви Димов. Колев отговори, че това е само предложение, а докладната показва ангажираност на съветниците по темата.

    В дебата се включи и Стефан Димитров. Сподели, че нормална практика в Европа е детските площадки да бъдат заграждани. Димов отвърна, че новите площадки, като тази до църквата и новата на ул."С.Врачански" са оградени, пак според изискванията. Има разлика дали ще се огради целия парк или само детските съоръжения, поясни кметът.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ро
      Родител
      10 -2
      15:18, 30 мар 2017
      Кмете, като не знаеш какво да отговориш по- добре замълчи. Парка трябва да е ограден от всички страни. А конкретните идеи на твоята администрация, са всъщност кухи идеи, с единствена цел да облагодетелства поредния предан гербачия. Срам!
    • 2
      Чи
      Читател
      1 0
      09:34, 3 апр 2017
      В парка играят деца както на безпартийни , така и деца на гербаджии .Затова кметът да не се прави на безгрешен и незабавно да вземе мерки . Поставянето на легнали полицаи безвъзвратно закъсня тази година , но и кметът беше много ангажиран покрай последните избори.
    Последни новини