Слаб интерес към деня на отворените врати в Центъра за обществена подкрепа

При слаб интерес премина днешния ден на отворените врати в ЦОП

При много слаб интерес премина Деня на отворените врати в Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ в Димитровград днес. Екипа на ЦОП се включи в националната инициатива за даване на повече гласност по темата за осиновяването, а въпроси можеха да задават както осиновители, така и кандидати за такива по утвърдена програма.

В рамките на предиобедните часове информация е потърсила само една жена, разказа Мария Георгиева, която е психолог в ЦОП. Георгиева припомни, че от три години насам в центъра се провеждат обучения на осиновители, кандидат-осиновители, както и работа със самите деца.

"Интересът към осиновяването в Община Димитровград е малък, хората се притесняват и страхуват да говорят по тази тема", подчерта Георгиева. Важното, според нея е, че семействата, които са минали през ЦОП вече имат осиновени деца.

Едни от най-важните въпроси, задавани от семейство, което отглежда чуждо дете, е как да му бъде казано, че е осиновено. Тези и други подобни теми разискват специалистите в ЦОП, който се намира в сградата на бившето ОУ "Св.Св.Климент Охридски" в Димитровград.

Изключителен интерес към другите услуги в центъра са регистрирани през последните месеци. При капацитет от 50 потребители, в момента в ЦОП са ангажирани с над 60 случая.

Работи се с деца различни възрасти, като сред тях са такива с проблеми в общуването, семейството, претърпели насилие, деца, отпадащи от училище, такива с логопедични проблеми, настанени в приемни семейства, такива с дивиатно поведение и др.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

С над 60 деца работи ЦОП в момента

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини