Центърът за обществена подкрепа заработи официално

Директорът на Центъра за обществена подкрепа представи целите му и предлаганите услуги

Работа с деца с криминални прояви или употребяващи наркотици, такива отпаднали от училище, както и жертви на насилие, това ще са част от приоритетите на новосформирания Център за обществена подкрепа в Димитровград. Седем специалисти, сред които психолог, педагог, логопед и социален работник ще се занимават и с малчугани, напускащи институции или такива с полицейска закрила. Ще се предоставят различни видове услуги, напълно безплатни за децата и семействата в риск и неравностойно социално положение.

Директорът на центъра Таня Иванова представи официално дейностите на социалната огранизация на конференция в зала "Гросето" днес.  Услугите на центъра за обществена подкрепа могат да ползват деца и родители, получили направление от Отдела за закрила на детето или на дошли на място в сградата на бившето училище "Климент Охридски" в Димитровград, поясни Иванова. Тя припомни, че 144 000 лв. е общата стойност на проекта, който стартира през ноември миналата година. Сега обаче започва и реалното предоставяне на услугата, финансирана по линия на ОП "Развитие на човешките ресурси".

Педагози, социални работници и психолози от Димитровград присъстваха в зала "Гросето"

В рамките на разработката ще бъдат организирани различни обучения и тренинги, екскурзии, кръжоци за децата и други мероприятия. Продължителността на проекта е 14 месеца, след това от Центъра се надяват да преминат на делегирана от държавата дейност.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини