Димитровград изпраща първите килограми от Капачки в действие

Боряна Христозова от "Плетеница" с първите набрани в инициативата в димитровград капачки

Една година навърши акцията за набиране на малки капачки от пластмасови бутилки, чиято цел е подпомагане на домове за сираци в цялата страна и в същото време грижа за природата. В Димитровград единственият засега пункт се намира в залата за репетиции на клуб по фолкаеробика "Плетеница".

До дни от там ще изпратят към инициаторите първите набрани капачки, който са складирани в чували и 10- литрови бутилки, поясни ръководителят на "Плетеница" Боряна Христозова. Инициативата е на фондация "Идея в действие", а сама акция е кръстена "Капачки в действие", припомни тя.

Ненужните на пръв поглед части от бутилки се предават за рециклиране от фондацията и с предоставените средства се закупуват перални, печки и др. нужни уреди на центровете за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа. За всеки тон предадени капачки се заплащат по 500 лв.

За една година в България са събрани 5,5 тона. С тях са закупени и предоставени 5 ел. уреда на социални домове.

В Димитровград капачки събират основно големите и малки танцьори от "Плетеница" и техните близки. Преди 10 дни в акцията са се включили и деца от димитровградското ОУ "П.Славейков".

В Димитровград акцията стартира преди 6 месеца и е безсрочна. Фирми и граждани, които имат желание, могат да предоставят капачки в залата за репетиции на "Плетеница" в бившето кино "Химик" и да подпомогнат каузата.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Капачките в Димитровград събират засега танцьори от "Плетеница", техни близки и ученици от ОУ "П.Славейков"
Количеството, набрано при акцията в Димитровград ще бъде изпратено до фондацията -организатор
Събират се малки капачки от PVC бутилки

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини