Регионален празник събра в Добрич 24 групи и изпълнители

Най-малките изпълнители от читалище "Нов път" поздравиха гостите в залата преди началото на конкурса

Домакин на Втори регионален празник „С вяра в доброто и надежда в бъдещето” е днес димитровградското село Добрич. Проявата, организирана от читалище "Нов път 2011", за пръв път тази година има конкурсен характер.

В нея се изявяват 24 състава и индивидиуални изпълнители или общо 350 участници. Освен самодейци от димитровградските села Горски извор, Крум, Голямо Асеново, Върбица, Сталево, участват изпълнители от Хасково, Минерални бани, Узунджово, Ивайловград, Гълъбово, Меричлери и Димитровград.

Жури с председател народният певец Тодор Кожухаров оценява изявите на сцената на читалището в село Добрич. Програмата ще продължи до 17:00 часа. Участниците са в три възрастови групи - до 12, до 18 и над 18 години. Ще бъде връчена и голяма награда за принос към развитието на бълг. фолклор.

Старт на събитието дадоха домакините от "Нов път", които изпълниха песни и танци. Първи на сцената, като част от конкурсната програма, се изявиха самодейците от читалището в Каснаково.

Успех в надпревата пожела председателят на ОбС-Димитровград Стефан Димитров. Народният певец Тодор Кожухаров, подчерта, че се радва на младите изпълнители, които ще продължат да поддържат огъня на фолклорното огнище.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Празникът се провежда в залата на читалището в село Добрич

Първи в конкурсната програма пяха самодейците от читалището в Каснаково
Народният изпълнител Тодор Кожухаров бе председател на журито на регионалния празник

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    локомотива
    2 0
    15:07, 19 окт 2014
    този олигофрен от ВИК,какво прави там,какво се сеща от музика,този неуспял автоджамбазин
Последни новини