Промени в журито на "България танцува", пристига професор

На 8 и 9 ноември в Спортна зала "Младост" ще

Балетният майстор д-р Желка Табакова ще се включи в журито на 9-тото издание на националния танцов конкурс "България танцува", който ще се проведе тази събота и неделя в Димитровград. Табакова заменя друг член - Сара-Нора Кръстева, която не може да присъства поради неотложни ангажименти, коментира днес ръководителят на балетен център "Галаксико" Тихомир Митев.

Желка Табакова е музикален педагог, изпълнител, хореограф с реализирани над 29 постановки в различни опери в страната.

В оценяващата комисия на "България танцува" вече има и професор. Преди дни завеждащият катедра "Хореография" към музикалната академия в Пловдив доц. Антон Андонов е защитил професорска титла.

Председател на журито е д-р Диляна Никифорова, която е прима балерина на Софийската опера и балет. В него влизат още преподавателят Нина Козина и хореографът Белизар Василев.

Огромен интерес е регистриран към тазгодишното издание на "България танцува". В програмата ще участват общо 800 танцьори, които са подготвили близо 450 танца. Според Тихомир Митев, една от причините за интереса е липсата на такси за участие във фестивала, а също и добрия награден фонд. Фестивалът започва в 8:30 часа утре, а откриването е планувано за 13:00 часа.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини