Зариват напълно огромната дупка в квартал Простор до дни

Огромната дупка от ремонта изглежда днес така

Огромната дупка, която зее между блокове № 8,9 и 11 в кв."Простор" е частично зарита, показа наша проверка на място. За проблема ви разказахме през октомври, когато стана ясно, че ямата е изкопана от димитровградския ТЕЦ-3, за да поправи спукан главен водопоровод. Живеещите дори се шегуваха, че може да падне и някои от трите блока.

Тръбата идва от Ябълково и с нея се захранва с вода самата централа. Съоръжението е на доста години и е корозирало, а по тази причина мазетата на живеещите наоколо често се пълнели с вода. Водопроводът се намирал и на голяма дълбочина, което е станало причина за огромното разкопаване и ремонт, продължил седмици.

В рамките на него обаче, бе спукан водопровод на ВиК-Димитровград, намиращ се на мястото, което причини безводие в кв. Простор.Аварията вече е отстранена.

Днес от ВиК -Димитровград коментираха, че и те вече са приключили с подмяната на 30 метра от тяхната спукана тръба и повече нямат работа в разкопания район. От ТЕЦ-3 увериха пред наш екип, че ще зарият дупката и ще възстановят междублоковото пространство в предишния си вид. От централата се ангажираха и да поправят щетите, нанесени от техниката на близката детска площадка.

Специалисти от ВиК и ТЕЦ-3 посетиха днес мястото, до няколко дни обещават да няма и следа от разкопаването.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Камари с пръст се намират близо до детска площадка
Дупката е се намира между блокове с номера 8,9 и 11 в "Простор"
От ТЕЦ-3 поеха ангажимент да възстановят и щетите, нанесени наоколо

Пораженията върху пясъчника
Дупката в края на октомври, снимка Росен Димитров
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини