Стенописно пано, посветено на Пеньо Пенев рисуват край Общината

Според приетата преди дни докладна, мястото на паното ще е плътната част на подхода към сервизните помещения на Община Димитровград

Стенописно пано, претворяващо символи, обединени от стих на Пеньо Пенев ще бъде изработено през идните месеци в Димитровград. Идея за направата му дават от Дружеството на димитровградските художници, а името на творбата ще бъде "Димитровград - извор на сили и младост".

На заседанието на Общинския съвет преди два дни за изработката на паното бяха отпуснати 3 600 лв., които да се предвидят в бюджета на Общината през 2015 г. Общинарите подкрепиха с 29 гласа "за" докладната, внесена от председателя на комисията по култура Христо Цветков.

Автор на проекта е художникът Здравко Нейчев, а паното ще бъде дело на няколко художници и ще бъде изработено от акрилни бои. Предвидено е творбата да е с размери 10,35 м.дължина и 2,35 м.височина. Мястото й ще бъде плътната част от стената на подхода към сервизните помещения под Общинска администрация.

Идеята е паното да бъде готово за Поетичните дни "Пеньо Пенев", които се честват в началото на месец май всяка година. През 2015 г. се навършват 85 години от рождението на поета с ватенка, свързан с Димитровград.

Мястото на стенописното пано

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини