Търсят спешно кръв за двама тежко ранени младежи

Сливенската болница апелира за спешно кръводаряване за двама младежи, пострадали тежко при катастрофа в града. Необходима е кръв от кръвни групи А и 0.
Около 20.40 ч. в събота в полицията в Сливен е подаден сигнал за катастрофа на бул. "Банско шосе".

Лек автомобил „Ауди А4”, управляван от 21-годишен младеж, се е ударил в стълб от тролейбусния транспорт, срещу сградата на ДАИ. В колата са пътували и две 19-годишни момчета. При удара на място е загинало едно от тях, което се е возило на предната седалка до водача.

Самият шофьор и другият пътник са настанени в сливенската болница с множество травми и с опасност за живота.

Лекарите се борят за живота им, като призоваха за спешно кръводаряване, съобщиха "Фокус" и Дарик радио.

Ръководството на МБАЛ "Иван Селимински" и роднините на младежите отправят апел към всички, които желаят да помогнат, да се включат в кръводарителската акция. Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи в Кръвния център, който се намира в ДКЦ-2 в Сливен.

Ранените Венцеслав и Божидар се нуждаят от кръв от кръвна група А и от кръвна група 0 с отрицателен резус фактор, съобщиха от БЧК-Сливен.

Загиналият 19-годишен младеж се казва Андрей и е студент. Момчето е бивш възпитаник на спортното училище в Сливен. Днес той ще бъде погребан в сливенското село Злати войвода.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи с 23 ранени, от които 2 с опасност за живота, съобщиха от МВР.

За района на София са станали 82 леки и 2 тежки ПТП с 2 ранени.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини