Победителите в състезанието "Иван Салабашев" отличиха в Димитровград

В зала "Гросето" бяха връчени отличията на първенците в състезанието "Иван Салабашев"

Победителите в националния математически турнир "Иван Салабашев" за Община Димитровград, който се проведе на 6-ти декември, бяха наградени днес в зала "Гросето".

Над 160 участници от 2 до 11 клас мериха сили в надпреварата, отчете днес сектерарят на Секцията на математиците тук Антоанета Шаркова. Задачите в "Иван Салабашев" са трудни, което обяснява и по-малкото участници в последните две години, посочи Шаркова.

Домакин на състезанието бе ЕГ "Д-р Иван Богоров", директорът на гимназията Красимир Кръстев връчи грамотите и наградите на учениците, заели челни места.

Новост при всички математически състезания до края на учебната година е, че децата, които имат 90% от максималния брой точки ще се явят на национален кръг през лятото в София. Ако се представят успешно и там, получават правото на стипендия от Министерството на образованието, която е 130 лв. месечно в продължение на година. 

Димитровградските ученици отново са се представили отлично на фона на националните резултати, особенно силна е изявата при 3,4,5 и 6 клас.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Момент от награждаването в зала "Гросето"
Първо място при второкласниците завоюва Стела Бинева от СОУ "Любен Каравелов"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини