"Плетеница" дари средства от концерта си за семейства в риск и болно дете

Клуба по фолкаеробика "Плетеница" днес предостави дарение на фондация "Подари усмивка"

Хранителни продукти за семейства в риск, за които се грижат от димитровградската фондация "Подари усвимка", дариха днес от клуба по фолкаеробика "Плетеница". Предоставеното е на стойност около 400 лв. и включва перилни препарати, олио, картофи, консерви, лютеница, боб, леща, ориз, сирене, салам, бисквити и др.

Подпомагане на семейства в неравностойно положение бе една от каузите на благотворителния концерт на "Плетеница" на 5 декември в театъра. По време на мероприятието бяха събрани 2 300 лв., отчете днес един от ръководителите на клуба Боряна Христозова. 

Други 800 лв. ще бъдат преведени и по сметката на 4-годишния Александър, както бяха обещали от клуба. Детето има нужда от средства за лечение на Детска церебрална парализа, което му предстои през 2015г в Китай.

Благодарности на "Плетеница" и танцьорите, които участваха в концерта поднесе Наталия Делчева от фондация "Подари усмивка". Тя не скри, че е изненадана от количеството на дарението. Вместо първоначално плануваните две семейства, сега преди Коледните празници ще бъдe помогнато на поне десетина семейства. Между 30 и 50 фамилии в затруднено материално положение обгрижва с помощи през годината димитровградската фондация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Част от дарението пристигна днес в офиса на "Поради усмивка"
Закупени от танцьорите са трайни хранителни продукти

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Пр
    пройчо
    13 -14
    13:47, 20 дек 2014
    Кой ги подсети и сръчка тези хоримакчии и интересчии? Концерта беше на 5.12.2014, колко покани продадоха, колко пари събраха само те си знаят а Христозова и за Дубай замина и сега картофи и консерви купува. Всичко рано или късно лъсва. Жалки сте!
  • 2
    Се
    Севдалина
    13 -14
    18:44, 20 дек 2014
    Как е възможно 2000 лв.да се броят 2 седмици?Отчет се дава на следващия ден.Парите се броят със комисия.Хората ,включили се в благотворителността заслужават отчет .На мен ми се струва малко странно....Присъствах на концерта в Спортната зала,в подкрепа на Алекс.Бях очарована от всичко-организация,програма,прозрачност на всичко което се случва.Отчет имаше за броя на продадените покани,за сумата до момента.Още на следващия ден се писа и точната сума събрана и от кутиите ,по време на концерта.Над 8000 лв.След концерта на ''Плетеница '' обаче такъв отчет нямаше.До последно не се знаеше и за каузата...И защо се купуват салами и маргарин на децата...и картофи.Кой решава за какво да се използват и какво да се купува с парите???Много съмнително е всичко това....Личи си,че не нещата не са както трябва...
  • 3
    Не
    Невена
    9 -12
    19:26, 20 дек 2014
    Първо,защо чакахте толкова,за да обявите стойността?Как не ви е срам от хората,които са дарили сума?Второ,доколкото смятам 800+400=1200.Къде са другите 1100лв.? Кака така танцьорите ,или ръководителя юр знаят от какво имат нужда тези семейства и на своя глава ще "купуват" продукти.По-скоро ми се струва,че техни познати (на Плетеница) са им дали скоро изтичащи от годност продукти.Къде е отчетността питам аз.Нещо ми намирисва.................
  • 4
    Сп
    Спрете!
    14 -9
    20:21, 20 дек 2014
    Кога и как ще се преброят средствата си е работа на "Плетеница"! Веднага личи,че някои злобари/конкуренти веднага гледат да драскат тук и да предизвикват скандали! Коледа е, засрамете се вече! Достатъчно се месите в живота на болните хора. С добри чувства - всичко на този свят се връща и истината винаги излиза наяве!
  • 5
    Въ
    Възмутен
    7 -7
    22:21, 20 дек 2014
    Не ме учудва какво се случва. Просто парите отидоха незнайно къде. За каква благотворителност говорим - картофи ще купуват. Смешна работа. Да бяха купили компоти, туршия и праз.
  • 6
    На
    Наталия Делчева
    11 -4
    08:49, 21 дек 2014
    Представлявам фондация "Подари усмивка", на която от "Плетеница" дариха хранителните продукти. Хранителните продукти са закупени след консултация с нас. Семействата, които обгрижваме се нуждаят от храна - картофи, боб, леща, сирене, консерви. През годините сме установили, че това е най-добрият начин, по който можем да помогнем на семействата, които живеят на ръба на оцеляването. Ако имате някакви други конкретни предложения или дарения, можете да ни потърсите в офиса ни , където да предоставите дарението си, което според вас би покрило и посрещнало нуждите на хората в нужда.
  • 7
    На
    Наталия Делчева
    12 -4
    09:16, 21 дек 2014
    Само да се чуете и видите отстрани каква злоба и омраза струи от вас! Като ви чета писанията, си мисля че наистина на Бог по-добре му се е получило направата на цветята, в сравнение с хората! По-красиви са от повечето хора, а Човеците се броят на пръсти. А Човек е този, който безкористно помага на други хора, не злобее, не завижда, не мрази, обича доброто и го прави всеки ден, не само по Рождество Христово!
  • 8
    Ив
    ивана христова
    6 -6
    19:56, 21 дек 2014
    То там в Плетеница всичко е така.Нищо не е точно
    • Ди
      Димитрова
      3 -4
      20:26, 21 дек 2014
      Вие от Плетеница ли сте? По-скоро НЕ...Ако бяхте, нямаше толкова категорично да заявявате тази си позиция относно точността.
      Злобата струи от всякъде.
  • 9
    Из
    изчаках се!
    4 -1
    20:04, 21 дек 2014
    Четиринадесет (14)дни се броят пари за благотворителност по неизяснена благородна кауза. Давайте ги на когото сте решили, а не обяснявайте, че ще бъдат преведени и на Александър. При добро желание нещата се случват веднага и се отчитат и превеждат на момента! Всичко останало е прах в очите ни!
  • 10
    Ив
    ивана христова
    5 0
    22:29, 21 дек 2014
    Г-жо Димитрова, купих си 4 покани за концерта на "Плетеница" и 2 за Другия концерт посветен на Алекс.Скромно от моя страна, но толкова са ми възможностите.Съжалявам, но кое толкова ви се вижда като злоба от моя страна.На единия концерт от началото до края разбрах събраната сума, на другия след половин век.Кое беше трудно- броенето ли? И после другите били злобни.
  • 11
    Mi
    mimi_1419232993
    3 -1
    09:20, 22 дек 2014
    Картофите са хубави. Сигурно са смолянски :)
  • 12
    Ва
    Валерия
    1 -1
    12:55, 24 дек 2014
    Не ги е срам ама хич даже. Не се занимавайте с тях. Естествения подбор ще си свърши работата.
  • 13
    До
    до mimi_..............
    1 0
    11:36, 26 дек 2014
    Дано да не ти се налага да останеш без картофи и храна на масата си! Не завиждай и не се подигравай на бедните хора, които нямат с какво да живеят, защото НИКОЙ не знае какво ще му поднесе живота!
  • 14
    До
    до mimi_..............
    0 0
    11:44, 26 дек 2014
    Колко сте жалки и долни същества! Злобеете един срещу друг, гаврите се с хората в нужда! Този бил такъв, онзи бил онакъв, а ВИЕ какви сте? Най-хубавите, перфектните и голямата работа ли? Нещастници! Нещо ви се е изкривило мисленето, сбъркани са ви приоритетите, да не говорим за разбирането ви за благотворителността! Зад цялата тази омерзителна история с вашите концерти струи една показност, искате да се самоизтъкнете, да се покажете че сте най-голямата работа! Жалки сте в това си начинание!
Последни новини