Бодровци скочиха на Паско Запрянов, не знаели за референдума за преминаване към Първомай

Паско Запрянов отното припомни проблемите на Бодрово и приимуществата при преминаване към Община Първомай

Трябва ли да се прави това преместване към Община Първомай, кой даде идеята и защо е необходимо?- тези и други подобни въпроси задаваха жители на село Бодрово на събрание, проведено днес там. На него присъстваха 20 души.

Повод стана внесената в деловодството на Общински съвет - Димитровград подписка с искане за свикване на референдум, който да реши дали Бодрово да премине към съседната Община Първомай. Нейн инициатор е Паско Запрянов -  председател на нарочен инициативен комитет. Според приложените документи към искането, 81 жители на димитровградското село подкрепят идеята да има допитване.

По време на събранието, обаче присъстващите се надигнаха срещу Запрянов, като го обвиниха, че не всички имена в подписката са реални, защото липсват ЕГН-та. Хората заявиха още, че е имало заблуда и при набирането на имена. Повечето смятали, че се подписват недоволни от водоснабдяването на Бодрово, който е един от дългогодишните проблеми в селото. Кой го е упълномощил Паско да представи този документ в Общината и Общинския съвет?- бе друг от въпросите на събранието.

Кой е упълномощил Паско да ни представя питаха бодровци

В своя защита Паско Запрянов заяви, че инициативният комитет е създаден на 3 август 2014 г. с редовен учредителен протокол. Събирането на подписката стартирало два дни по-късно. 

"Наистина в подписката не събираме ЕГН-та, защото това е защитена от закона информация, а и не сме имали такава цел", каза Запрянов. Заяви, че според изискаването, в подписката 49 души са на жители на селото, останалите са на временно пребиваващи лица. В Бодрово живеят малко над 200 души. Имената и хората са верни, категоричен бе той. Пред бодровци Запрянов отново говори за ползите от преминаването към съседната община и нерешените с години проблеми на селото.

Кога е бил свикан този инициативен комитет за насрочване на референдум и защо ние едва днес научихме, попитаха още присъствалите на срещата бодровци. Оказа, се че той се състои от четирима души.

"Нищо няма да стане, няма какво да се лъжем, да знаете, ще стане по-зле, ако се преместим", заяви един от присъстващите Кольо. Хората се интересуваха още дали е правено предварително проучване с ползите и негативите от евентуални административни промени. Припомнено беше, че при евентуална промяна и преминаване към Първомай най-малкото ще има разходи, свързани със смяна на лични документи и такива за имоти и земи. 

 

Ние сме тук, за да ви кажем как да спазвате законодателната процедура, за да се осъществи рефендума, които вие желаете, каза Стефан Димитров. И добави: "Не мога да кажа дали ще спечелите или ще загубите, ако отидете в Община Първомай. Като човек, който е в Община Димитровград, мога да кажа, че доста неща ще загубите. Дали нещо ще спечелите, аз не мога да твърдя със сигурност".

 

На срещата стана ясно, че дори и да бъде проведен референдум и той да е за преминаването към Община Първомай, резултатът ще има препоръчителен характер. Дали да се предприеме административна промяна за дадено населено място последната дума има Министерството на регионалното развитие и Министерски съвет и то при сериозна обосновка.

Бодровци изслушаха ползите и негативите от евентуално преминаване към Община Първомай
Стефан Димитров показа подписката от 81 имена, внесена в ОбС
В селото в момента живеят малко над 200 души
Водоснабдяването на селото и липсата на лекар са два от важните проблеми

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Kr
    Krum,(bod-vo)
    3 -1
    20:22, 9 яну 2015
    Bodurovska mu rabota.Otparvo sa natiskaha i imaha merak za flinate vav Parvo.okolia sige sa opinat.
    • 12
      12345_1420830494
      4 -1
      21:04, 9 яну 2015
      ostanete si kakto ste. iskaite avtobusi da minavat ot seloto. za da ima jivot tam. napravete podpiska za tova v haskovo. i ne se zanimavaite s gluposti. tova selo e strahotno balkansko selce. razvivaite go .zashtoto shte izchezne ot kartata na balgariia.jalko za prekrasniia vazduh i priroda .izberete stabilen kmet i jiveite spokoino.napravete neshto za da se zavarnat hora tam kashtite da se napalniat dori i samo za uikendite.jivi i zdravi badete. zb
  • 2
    Ba
    baи ТАНАС
    2 -6
    11:13, 10 яну 2015
    Мози сичко от в будуруву повечето са тъпаци и лош... Виж коментара
  • 3
    Ba
    baи ТАНАС
    4 -3
    11:13, 10 яну 2015
    Мози сичко от в будуруву повечето са тъпаци и лошии, там ни им трябва доктор,по-добре да изпукат те будалии
    • Na
      Naseto
      4 0
      11:45, 10 яну 2015
      Bai Tanase 6te me izvinqva6 no mnogo s edno gadno nastroenie kum nas tuka ima6 ot zloba si pozelenql tzeliq sigorno si nqkoi sakat 88g. pinsiuner:-))Tuka vuv Bodrovo mozhe da sa rastzafti seloto kato edna gradina i da se otvori edin tzeh ili manifagtura za proizvotstvo na silikon za inplantanti.Suma ti BG-dami tuka shti kopuvat,kato nie go prodavame po izgodno.Tova e moq ideq i taka da zazdravim finansovo vuv tozi aspegt seloto .Haidi KaliMera !!!
    • Se
      SENIO ot no svqt
      1 0
      12:56, 11 яну 2015
      axaxaxa moji i edin sexshop da otorim pa za babite vdovici !!!
  • 4
    Бо
    Бодрово
    1 0
    10:23, 21 май 2015
    е най-ограбеното село,прави са хората,че искат отделяне от общината-мащеха-Димитровград.
Последни новини