Шах турнир за начинаещи събра 44 деца от Димитровград и Хасково

44 деца от 1 до 4 клас мериха сили в надпреварата

Общински шах турнир за начинаещи под надслов "Първи стъпки към върха" се прове днес в Димитровград. Домакин на проявата и инициатор е ОУ "П.Славейков". Организатор е Шах клуб -Димитровград с подкрепата на Общината. 

44 деца от 1 до 4 клас мериха сили в надпреварата, в която участват възпитаници на ОУ"Алеко Константинов", СОУ "Любен Каравелов", СОУ "Васил Левски" -Хасково и домакините от "Славейков". Миналата година в същото състезание се включиха двойно повече участници.

Проявата откри директорът на ОУ "П.Славейков" Снежана Ангелова, която пожела успех на участниците. Купа, медали за призовите места, грамоти и забавни игри и торти са предвидени за най-добре представилите се. Те са подсигурени от клуба по шах и от спонсори.

Купата на състезанието отиде при ОУ "Алеко Константинов", тъй като първото и второ място завоюваха възпитаници на училището - Александър Дамянов и Георги Лефтеров от 3 клас. Трето място зае второкласникът Борис Бонев от ОУ "П.Славейков"- Четвъртото място бе за третокласничката от "Славейков" Гергана Кръстева.

Dimitrovgrad.bgversti.net

Общински шах турнир за начинаещи под надслов "Първи стъпки към върха" се провежда днес в Димитровград
Купа, медали, игри и торти са предвидени за победителите

Състезанието откри директорът на ОУ "П.Славейков" Снежана Ангелова, която пожела успех на участниците

Възпитаници на ОУ"Алеко Константинов", СОУ "Любен Каравелов", СОУ "Васил Левски" -Хасково и домакините от "Славейков" участват в турнира
Една от тортите е предоставена от местната сладкарница "Диана"
Александър /в ляво/, който е в подготвителна група, бе най-малкият участник в турнира
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини