37 души, преживели домашно насилие търсят помощ в Димитровград

37 случая домашно насилие са регистрирани през изминалата 2014 година в центъра за консултативна помощ, който се помещава в бившето училище "Климент Охридски" в Димитровград

37 случая домашно насилие са регистрирани през изминалата 2014 година в центъра за консултативна помощ, който се помещава в бившето училище "Климент Охридски" в Димитровград. Тя засяга, както димитровградчани, така и жители на селата.

Според статистиката, хората над 50-годишна възраст, потърсили услугите на специалистите, са най-многобройни. От преживян тормоз са се оплакали 10 мъже и 11 жени в тази възрастова група, което значи, че те са и най-склонни да споделят открито подобни проблеми.

Общи 5 души - 2-ма мъже и 3 жени във възрастовата група от 41 до 50 години са подали сигнал за насилие у дома. При 31- 40 -годишните открито за подобни травмиращи ситуации в семейството са разговаряли 8 жени. 

По-малко за такива проблеми са склонни да говорят лицата във възрастта от 21 до 30 години, като за Община Димитровград тук има регистрирани 2 случая, става дума за жени.

Целогодишно в Центъра за консултативна помощ можете да потърсите безплатен съвет от юрист, психолог, дори и трудово посредничество, ако случая на домашна агресия го налага. Офисът се намира на първия етаж в бившето училище "Климент Охридски".

В момента ангажираните в центъра специалисти провеждат и срещи с ученици от димитровградските училища по темата за домашното насилие и дискриминацията. Такава вече се състоя с осмокласници в ЕГ "Д-р Иван Богоров". Предстои да темата да бъде засегната и при възпитаници от 10-ите класове на същото училище. Планувани са и мероприятия с цел превенция на насилието и в СОУ "Васил Левски".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини