Славейковци отличени за активно участие в "Капачки в действие"

В инициативата "Капачки в действие" се включиха и предучилищните групи в ОУ "П. Славейков"

Благодарствено писмо изпрати до димитровградското ОУ "П.Славейков" фондация "Идея в действие", която се е ангажирала в национален мащаб с акцията за събиране на капачки. Срещу предаваните пластмасови отпадъци се набират средства за закупуване на електроуреди за домове за сираци в България. От началото на инициативата вече са набрани 6 тона капачки, като Димитровград е един от дейните градове.

Славейковци с радост и неуморно подкрепят кампанията "Капачки в действие", разказа Боряна Христозова от клуба по фолкаеробика "Плетеница", където се намира официалния пункт за събиране на капачки в Димитровград.

Учениците от ОУ "П.Славейков" предават за трети път над 10 броя десетлитрови туби, пълни с различни капачки. Учебното заведение е едно от първите, включило се в акцията "Капачки в дейстие" още в края на миналата учебна година.

Христозова напомни, че и други местни училища подкрепят акцията, сред тях са СОУ "Любен Каравелов"ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", ОУ "В.Левски" -село Ябълково и др., за което също получават поздравления.

Благодарственото писмо на "Идея в действие" до ОУ "П.Славейков"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини