386 лв. набра за час общоградското хоро в помощ на болна майка

В набирателна кутия по време на "Хора за хората" бяха набрани 386 лв. в помощ на Ирина, която има рак

386 лв. в помощ на болна майка на 5 деца набра инициативата "Хора за хората" в Димитровград. По време на общоградското хоро днес бе поставена набирателна кутия.

За историята на 25-годишната Ирина, която има карценом на матката ви разказахме преди два дни. Жената е в изключително тежко състояние, но към момента не може да бъде приета в болница, защото не си е плащала здравните осигуровки. Те възлизат на над 700 лв. Семейството живее на квартира в Димитровград, но няма работа и доходи.

По време на общоградското хоро от 16:30 часа само за час димитровградчани събраха половината от нужните средства. Откликнаха всички - майки с малки деца, млади хора и такива на средна възраст, пенсионери, които отделиха от скромните си пенсии.

Три торби с дрехи и играчки за децата на Ирина също бяха предоставени от дарители. Те веднага бяха предадени на семейството.

Благодарим на всички за подкрепата, за пореден път доказахте, че доброто съществува, каза от сцената председателят на читалище "Христо Ботев" Ирина Костадинова, което е инициатор на "Хора за хората".

През идната седмица дрехи, хранителни продукти, както и парични средства за жената в нужда ще се набират чрез димитровградската фондация "Поради усмивка". Офисът й се намира на бул."Раковски" №16 ет 1 в бившия Дет маг.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Млади и стари откликнаха на зова за помощ

И тази неделя общоградското хоро събра любителите на фолклорните ритми

След края на днешната инициатива, комисия преброи парите в кутията и състави протокол
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини