Димитровград почете 137 години от Освобождението на България

137 години от Освобождението на България почете с общоградско тържество днес и Димитровград. Ритуарът по традиция започна на площад "България", къдетобе вдигнат националния флаг под звуците на химна.

Слова, посветени на 3 март произнесоха кметът Иво Димов, зам.областия управител Станислав Дечев и председателят на ОбС Стефан Димитров. Гост на тържеството бе депутатът Евгения Ангелова.

"На днешната дата преди 137 години започна историята на нова, свободна България. В деня на Освобождението нека отдадем заслужена почит към хилядите герои,загинали за свободата на България", подчерта в словото си Димов.

Председателят на ОбС благодари на учителите и учениците, уважили тържеството за 3 март. "Ако вас ви нямаше несъмнено и този площад щеше да бъде празен и пуст, нямаше да има я има паметта за славното време, време в което българин да се наричаш е било гордост", каза Димитров.

С шествие, начело на което бе Забавно-духовия оркестър множеството премина през централната градска алея и стигна до паметната плоча на Освободителите в парка до Градска библиотека.Там бе почетена паметта на героите, паднали за Освобождението на България.

Венци и цветя положиха ръководството на града, военни, общественици, културни дейци, представители на политически формации и много граждани. Сред почелите празника днес бяха и рокетире от мотоклуб "Викингите". Отбелязването на 3 март продължи с празнична програма на площад "Поезия".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Тържеството, посветено на 3 март започна на площад "България"

Под звуците на националния химн бе вдигнато знамето на България
Слово произнесе кметът Иво Димов
На площад "България" присъстваха представители на училищата
Слово на председателя на ОбС Стефан Димитров
Шествие, начело на което бе Забавно-духовия оркестър премина по централната алея

Венец поднесе зам.областният управител Станислав Дечев
Кметът Иво Димов пред плочата на Освободителите
Стефан Димитров също се поклони пред падналите за свободата

Тържеството уважи и депутатът Евгения Ангелова

Опашка се изви пред плочата на Освободителите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини