Наградиха ученици заради проекти, посветени на светлината около нас

Най-добре представилите се деца с проекти, посветени на светлината бяха наградени днес

С презентания на проекти днес в Димитровград стартираха проявите, посветени на Международната година на светлината 2015. Тя бе под надслов "Пролетно равноденствие". Целта е да се представи важността на слънчевата светлина и ефектите от нея в живота на хората.

В зала "Гросето" среща си дадоха ученици от 5 до 12 клас от всички училища в Общината, които са подготвили разработки за различните явления, които предизвиква светлината. 

Наградени бяха и най-добре представилите се участници, а попадените проекти са били изключително интересни. Комисията трудно определи победителите, коментира шефът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова. Тя подчерта, че димитровградските ученици боравят добре с материята по физика и информационни науки, като не подмина и важната роля на преподавателите.

Събитието уважи експертът по физика в Министерството на образованието Валя Иванова, която похвали Община Димитровград за проявите, подготвени в Международната година на светлината. Присъства и екпертът в РИО -Хасково Живка Стайкова.

В първа възрастова група 5-7 клас на първо място е Христо Колев от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Черноконево, който говори за "Светлината около нас". На второ място са класирани Диляна Спасова от ОУ "П.Славейков" и Стефан Захариев от ОУ "Алеко Константинов". 

Презентациите и награждаването се проведе в зала "Гросето"

На трето място в тази възрастова група е класирана Деница Михова от ОУ "Алеко Константинов". Поощрителна награда тук взе Велислава Колева от ОУ "Св.Св.Кирил и Методии".

Във втора възрастова група второ място заема Мария Манолова от ЕГ "Д-р Иван Богоров", а първа е Мерелин Али от ПМГ "Иван Вазов".Трето отличие журито е присъдило на Михайл Кирков от СОУ "Любен Каравелов".

Експерти от МОН и РИО-Хасково уважиха проявата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини