Общината: Три вида риба трябва да се предлага в Млечната кухня

Храната в млечната кухня се приготвя по рецептурник за здравословното хранене, коментираха от Общината

При подготовката на менюто за млечната кухня в Димитровград специалистите се ръководят от рецептурник за здравословното хранене на деца от 0 до 3 години. Той е в сила от 1 септември 2013 година и е съобразен с нуждите на децата в тази възраст от поемането на определи количества белтъчини, въглехидрати и мазнини.

Такова е становището на Общината по повод коментар на майки, ползващи Млечната кухня в Димитровград. Вчера огласихме тяхното мнение, според което, рибата, предлагаща се менюто съдържа прекалено много кости. Става дума за хек, който повечето майки изхвърляли от страх детето им да не се задави.

Според изискванията въведени у нас, на малчуганите до 3 години е препоръчано да се готви треска, хек или сьомга. Специалистите в Димитровград се спряли на хек, тъй като сьомгата е скъпа, а това би вдигнало допълнително цената на купона за Млечната кухня. В момента той е 1,50 на ден и включва три ястия.

Категорично отпаднал варианта за популярната риба пангасиус, тъй като е известна като една от най-мръстните и не е подходяща за деца. За сравнение, от администрацията дадоха за пример, че килограм хек струва два пъти по-скъпо от пангасиуса, но е важно предлаганетото да е с високо качество.

За повече разбиране призоваха от Общината майките, като посочиха, че вероятна промяна на рибата в менюто всяка сряда би оскъпило услугата "Млечна кухня" в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Майки изхвърлят от менюто рибата хек, която се предлага всяка сряда в менюто
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини