Димитровградски майки недоволни от рибата в Млечната кухня

Всяка сряда млечната кухня в Димитровград предлага риба в менюто си

Недоволство от вид риба, предлагана в момента в Млечната кухня в Димитровград изразяват няколко майки, които писаха на редакционната ни поща.

По специално изготвено меню от технолог в Общината рибата присъства всяка среда в храната на децата от 10 месеца до 3-годишна възраст. В момента ястията се приготвят от хек.

Той обаче има много кости, оплакват се димитровгрдчанки. Препоръка да внимават с хека по същата причина изразили и работещи в Млечната кухня, разказаха още майките. Те споделят, че изхвърлях храната с рибата, защото не искат да рискуват детето да се задави.

По думите им, преди повече от месец на децата били предлагани манджи с пангасиус. Той бил сменен заради общоприетото мнение, че това е най- мръсната риба в света.

От Община Димитровград, където попадохме сигнала, заявиха, че ще се запознаят с препоръките на майките по отношение на Млечната кухня. Държат, обаче в менюто на децата всяка седмица да присъства риба, така както е и с храната в яслите и детските градини. Още за становището на местната администрация, очаквайте по късно.

Припомняме, че 1,50 лв. на ден е цената на купона в Млечната кухня в Димитровград, като се предлагат три ястия за малчуганите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини