Приключиха официално Водния проект в Димитровград, Иво Димов:Доживяхме!

С прерязване на лента на ул."Г.Делчев" приключи Водния цикъл в Димитровград

Официалното приключване на т.нар Воден цикъл в Димитровград, в рамките на който бе ремонтираната ВиК -инфраструктурата на 13 улици, бе направено днес. Това се случи на мястото, където преди година и половина бе направена първата копка на старта на проекта - ул.Гоце Делчев.

"Доживяхме да видим финала на този важен за Община Димитровград проект, важен и труден за изпълнение. Въпреки предизвикателствата за нас и изпълнителя, успяхме да се справим коректно, точно и в рамките на сроковете", коментира по време на церемонията кметът Иво Димов. Той припомни и за спряното за известно време от Европа финансиране по ОП "Околна среда". За да се справи със сроковете администрацията тегли безлихвен заем.

"За мен бе предизвикателство, тъй като за пръв път на територията на Община Димитровград се изпълнява такъв мащабен проект, който не бе никак лесен - наводнения, силни дъждове и решаване на куп възникнали технически проблеми", посочи още Димов.

Той видя добра поличба и в това, че гнездо на двойка щъркели се намира на ел.стълб на ул."Гоце Делчев", близо до мястото на официалната церемония.

13 275 000 бе стойността на т.нар. Воден проект. Изградена бе 5 км. канализация и 2,5 км. водопровод. Целта на мащабната разработка бе подобряване екологичното състояние на Димитровград, предотвратяване на наводненията на прилежащи квартали и максимално да се натовари работата на пречиствателната станция за отпадни води.

От екипа на проекта са убедени, че в бъдеще вече няма да се наблюдава наводнение на булевардите "Христо Ботев" и "Трети март", ул."Първи май". Изпълнението на проекта продължи 6 месеца.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

За мен бе предизвикателство, тъй като за пръв път на територията на Община Димитровград се изпълнява такъв мащабен проект, каза Иво Димов

Кметът видя добра поличба и в това, че гнездо на двойка щъркели се намира на ел.стълб на ул."Гоце Делчев", близо до мястото на официалната церемония
Улица "Г.Делчев" от която започна ремонта по водния проект в Димитровград през октомври 2013 г.
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини