Бул."Д. Благоев" отворен пак за движение до седмица

Бул."Благоев" се очаква да бъде отворен за движение в началото на идната седмица

До края на тази седмица или в началото на следващата ще бъде отворен за движение бул."Д.Благоев" в отсечката от новото кръгово кръстовище до пресечката с ул. "В.Петлешков". Това прогнозира кметът Иво Димов, който е посетил мястото на ремонтите там.

Припомняме, че от 20 октомври участъкът бе затворен заради проблем, възникнал по т.нар.Воден проект. При визуален оглед на специалистите и регулярните 72-часови проби на канализацията е било установено несъответствие на котите между две шахти, което е с дължина 60 метра. По стария колектор, който е на разстояние 40 см., имало пукнатини и той прояждал основата на новата канализация.

Днес приключва полагането последните тръба и половина, показа наша проверка на място

Тръбите, за които се установи, че са пропаднали, са били извадени. Направен е бил дренаж с взривена скална маса, който е между 1- 1,50 м. Отгоре са поставени стомано-бетонови панели, пясък и тръбите, които вече са на нивото, което трябва да бъдат, поясни инж. Игор Йотов, който ръководи ремонтите.

По този начин водата се дренира, панелът разпределя товара на тръбата и не й позволява да потъне надолу, поясни още специалистът.

Към момента старият колектор, които има пукнатини, е разтоварен от работа, добави още Йотов. Почти цялата улична канализация на "Д. Благоев" е включена в новия колестор, старият поема само водите на запад от заведението "Майстор Манол" в посока сградата на полицията.

 До края на деня ще приключи новото полагане на тръбите, след което започва възстановяването на асфалтовата настилка, която бе положена в края на месец септември. Поправката на проблемния участък по "Благоев" е за сметка на фирмата-изпълнител, припомниха от Общината.

Възстановени ще бъдат и паркоместата на живеещите пред блок №24
Живеещите в блока все още са подложени на шумове заради ремонтите
В района продължава полагането на тротоарна настилка

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини