София е спирка в прощалното турне на тенора Хосе Карерас

Световноизвестният испански Тенор Хосе Карерас ще каже сбогом на българската публика с концерт на 3 декември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от "Жокер медия" и Moko Solution.

София е спирка в прощалното турне на певеца, който обяви, че ще се оттегли от сцената догодина, когато навършва 70 години.

В програмата си известният член на "Тримата тенори" е включил най-популярните изпълнения от репертоара си, които през годините го наложиха като един от най-обичаните оперни гласове. 

Диригент ще бъде Давид Хименес, познат на българската публика от предишния концерт на Карерас през 2011 г. и от последвалите изяви с оркестъра на Софийската филхармония.

Името на сопраното, което ще излезе на сцената до Карерас, все още не е известно, но тя също ще бъде звезда от световна величина, обещават организаторите. Те твърдят, че Карерас лично е настоявал да включи София в турнето си заради сантименти към страната.

Билетите за концерта на 3 декември вече са в продажба в "Евентим" на цени между 80 и 200 лв., а от 11 май и на касите на НДК.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини