22 °C

Ако ще е лъв, нека да е цар (видео)

Царят на животните в Серенгети, в зоологическата градина на Орегон

Ненапразно го наричат цар на животните. Такъв изглежда дори в зоологическата градина, ех, без да броим хасковския зоопарк. Лъвът не може да е мързелив или болен, или неглижиран, или да си го наречем - по хасковски депресивен. Лъвът има смисъл да бъде виждан само с присъщата му царственост.

Разбира се, за чиновниците има лицензиране на 4 години според директива на ЕС, има изисквания, минималки условия, при които трябва да живеят дивите животни в европейските зоопаркове. Има администрация, както му е редът, и контролни органи, които да следят и санкционират нарушенията. Така и трябва. Извън тези чужди на дивата и човешката природа механизми, остава отношението, забавлението, контактът, приключението, образователната страна и, ох, любовта към природата. Директивите не са достатъчни. Следват примери за това - от лъвовете и от зоологическите градини тук и там по света, където лъвовете са любимци на публиката, медийни и интернет звезди.

Лъвът в Амстердам демонстрира ловни умения. Дебне птица, която пък лови рибка. Кой кого хваща, вижте сами във видеото. В Синсинати тази пролет се радват на играта на малките лъвчета. В Орегон лъвът също е доста игрив. В Сингапур е направо цар, който приема да го хранят пред посетителите. Там обаче се отнасят сериозно и към лекцията, с която представят основните и любопитните факти за царя на животните. Хората снимат, зоопарковете снимат, медиите снимат и понякога лъвовете и техните бебета влизат в новините. Периодично има и инциденти, свързани с хищната природа на царя на животните или с неразумно поведение на някой от посетителите. Това е присъщото за тях.

Амстердам: Лъвът разполага с царствен дом, езеро, рибка в езерото и птица рибар, която да ловува, както и с публика, която да снима всичко това и да изпадне в потрес:

Синсинати: Не, това не е в Африка, сред тревите и дърветата, татко лъв и неговите бебета лудуват, хората са зад стъклото - родители и бебета следят с интерес. Човекът, който говори ентусиазирано, е директорът на зоологическата градина. В Синсинати тя е комплект с ботаническа градина. Никакви минимални изисквания, тука са на макс:

Орегон: Пак изглежда като да сме в дивата природа, но тук е по-скалисто защото възпроизвежда Серенгети хабитат. Лъвът извежда малките за първата им разходка. Хубавите котета му се качват на главата. Той ги насочва в правилната посока, като добър родител. Много може да се научи от минутката на този видеоматериал както за лъвовете, така и за хората.

Сингапур: Зоопаркът тук е поредица от ландшафти, които са максимално близо да естествените обитания на животните. Има лекция, която се чува зад кадър. Хората ахкат, когато лъвовете хващат храната във въздуха. Билети се купуват седмица напред, зоопаркът е атракция, която работи денонощно.

Неизвестно къде: Толкова е смешно, че не е за изпускане. Ето как може да си поиграеш с лъвовете:

България: Имаме лъв на герба

Хасково: Лъвът или е болен, или мързелив. Зоопаркът или има лизенз, или няма.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини